0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
oko 1 kg brašna
1 kesica C kvasca
2 šolje mlake vode
100 ml ulja
100 g margarina
1 kašičica šećera
1 kašika soli
kečap
200 g pizza šunke
100 g slaninice
100 g kačkavalja
origano
1 žumance
susam po želji
U mlakoj vodi razmutite C suvi kvasac i dodajte 1 kašičicu šećera, dodajte razmućen kvasac u polovinu brašna, dodajte ulje i so i zamesite glatko testo.
Testo ostavite da nadođe oko 30 min. Nadošlo testo premesite i podelite na 6 jufki.
Za pripremu jedne ruže vam je potrebno 3 jufke.
Svaku razvucite oklagijom tanko, prvu premažite margarinom u tankom sloju, stavite drugi razvučen list, premazite takođe margarinom i stavite treći list koji ne premazujete.
Isecite na četvrtinu, pa na osmine. Ali ne od kraja, sečete od centra ka ivicama.
Premažite kečapom, pospite origano, poređajte nadev i pospite kačkavalj.
Od centra ka krajevima izvlačite krake kao na slici, premažite žumancetom i pospite susam.
U mlakoj vodi razmutite C suvi kvasac i dodajte 1 kašičicu šećera, dodajte razmućen kvasac u polovinu brašna, dodajte ulje i so i zamesite glatko testo.
Testo ostavite da nadođe oko 30 min. Nadošlo testo premesite i podelite na 6 jufki.
Za pripremu jedne ruže vam je potrebno 3 jufke.
Svaku razvucite oklagijom tanko, prvu premažite margarinom u tankom sloju, stavite drugi razvučen list, premazite takođe margarinom i stavite treći list koji ne premazujete.
Isecite na četvrtinu, pa na osmine. Ali ne od kraja, sečete od centra ka ivicama.
Premažite kečapom, pospite origano, poređajte nadev i pospite kačkavalj.
Od centra ka krajevima izvlačite krake kao na slici, premažite žumancetom i pospite susam.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.