0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
800 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kasičica soli
200 ml mleka
300 ml mlake vode
100 ml ulja
2 žumanca
3 kašike brašna
1 kašičica soli
2 kašike vode
Pome[ati brašno sa uljem i solju pa dodati C suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.
Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta.
Pripremiti slani preliv:
Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.
Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.
Ostaviti da odstoje oko desetak minuta, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Svaku perecu premažite sa žumancetom.
Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.
Pome[ati brašno sa uljem i solju pa dodati C suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.
Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta.
Pripremiti slani preliv:
Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.
Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.
Ostaviti da odstoje oko desetak minuta, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Svaku perecu premažite sa žumancetom.
Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.