burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Perece

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

800 g brašna

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kasičica soli

200 ml mleka

300 ml mlake vode

100 ml ulja

Premazivanje:

2 žumanca

Preliv:

3 kašike brašna

1 kašičica soli

2 kašike vode

Perece

Koraci pripreme

Pome[ati brašno sa uljem i solju pa dodati C suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.

Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta.

Pripremiti slani preliv:
Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.

Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.

Ostaviti da odstoje oko desetak minuta, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Svaku perecu premažite sa žumancetom.

Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.

Naši proizvodi

Perece

Koraci pripreme

Pome[ati brašno sa uljem i solju pa dodati C suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.

Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta.

Pripremiti slani preliv:
Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.

Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.

Ostaviti da odstoje oko desetak minuta, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Svaku perecu premažite sa žumancetom.

Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept