burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5 osoba

Pekarski slanci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5 osoba

Sastojci

600-700 g mekog pšeničnog brašna

420 ml toplog mleka

1 C suvi kvasac

1 supena kašika šećera

1/2 supene kašike soli

Za preliv:

1 supena kašika soli

2 supene kašike brašna

1/2 kafene kašičice C sode bikarbone

vode po potrebi

ulje za premazivanje

Pekarski slanci

Koraci pripreme

Staviti suve sastojke u činiju i preliti toplim mlekom.

Kratko umesiti i ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaturi.

Premesiti testo (mesiti oko 3-4 min) i ostaviti jos 30-40 minuta da nadođe.

Zatim podeliti testo na 10 jednakih delova, oblikovati loptice, prekriti ih providnom folijom i ostaviti da odmore 15 minuta.

Svaku lopticu tanko razvući, umotati i oblikovati u dug štapić.

Na pleh postaviti papir za pečenje, poredati štapiće, premazati uljem i ostaviti da nadođu 30 minuta.

Peći na 200 stepeni oko 15 min.

Pripremiti slani preliv i na oko 3 minuta pre kraja pečenja preliti slance i vratiti na 3 minuta u pećnicu.

Kada su pečeni premazati uljem i prekriti salvetom da se prohlade.

Naši proizvodi

Pekarski slanci

Koraci pripreme

Staviti suve sastojke u činiju i preliti toplim mlekom.

Kratko umesiti i ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaturi.

Premesiti testo (mesiti oko 3-4 min) i ostaviti jos 30-40 minuta da nadođe.

Zatim podeliti testo na 10 jednakih delova, oblikovati loptice, prekriti ih providnom folijom i ostaviti da odmore 15 minuta.

Svaku lopticu tanko razvući, umotati i oblikovati u dug štapić.

Na pleh postaviti papir za pečenje, poredati štapiće, premazati uljem i ostaviti da nadođu 30 minuta.

Peći na 200 stepeni oko 15 min.

Pripremiti slani preliv i na oko 3 minuta pre kraja pečenja preliti slance i vratiti na 3 minuta u pećnicu.

Kada su pečeni premazati uljem i prekriti salvetom da se prohlade.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept