burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8 ili 32 komada

Pekarske kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8 ili 32 komada

Sastojci

1 kesica C suvog kvasca

600 ml mleka

200 ml ulja

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

1 kg brašna po izboru (belo, crno)

1 jaje

Pekarske kiflice

Koraci pripreme

Kvasac sipati u mlako mleko sa 1 kašičicom šećera i ostaviti da odstoji.

Oko 900 g brašna sipati u vanglu i u to dodati so i ulje, i mleko sa kvascem.

Dobro umesiti testo i ostaviti da odstoji oko 20 minuta pokriveno krpom da malo nadođe.

Sa ostatkom brašna oko 100 g testo umesiti i podeliti na 4 jufkice, zatim svaku jufkicu rastanjiti oklagijom i iseći na 8 trouglića.

U tepsiju staviti pek papir i ređati uvijene kiflice koje potom premažemo umućenim jajetom.

Možete posuti so, susam, kim, odozgo po želji.

Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta (to sve zavisi od vaše rerne).

Naši proizvodi

Pekarske kiflice

Koraci pripreme

Kvasac sipati u mlako mleko sa 1 kašičicom šećera i ostaviti da odstoji.

Oko 900 g brašna sipati u vanglu i u to dodati so i ulje, i mleko sa kvascem.

Dobro umesiti testo i ostaviti da odstoji oko 20 minuta pokriveno krpom da malo nadođe.

Sa ostatkom brašna oko 100 g testo umesiti i podeliti na 4 jufkice, zatim svaku jufkicu rastanjiti oklagijom i iseći na 8 trouglića.

U tepsiju staviti pek papir i ređati uvijene kiflice koje potom premažemo umućenim jajetom.

Možete posuti so, susam, kim, odozgo po želji.

Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta (to sve zavisi od vaše rerne).

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept