burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Pekarske kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

1 i po kesica C suvi kvasac

800 g brašna tip 400

250 ml mleka

250 ml ulja

1 kašičica soli

1 ravna kašika šećera

Pekarske kifle

Koraci pripreme

Pomešati mleko i ulje, podmlačiti i tu sipati C suvi kvasac. Tu staviti među prste so i toliko šećera.

Promešati i ostaviti desetak minuta da kvasac odradi svoje.

Brašno sipati u vanglu, tu staviti ravnu kašičicu soli i podmesiti sa nadošlim kvascem.

Testo treba da bude glatko, ostaviti umešeno pokriveno testo da nadođe u toploj prostoriji 30-tak minuta.

Sto za mešenje premazati uljem i vaditi loptice veličine ping pong i stavljati loptice na podmazanu površinu. To sve raditi sa podmazanim rukama uljem, znači ne brašno.

Svaku lopticu razvući oklagijom veličine desertnog tanjira, i savijati dlanom u obliku kifle. One budu baš veličina pekarskih kifli.

Stavljati u pleh podmazan uljem i praviti luk kao kifla.

Ostaviti mali razmak jer će nadoći od kvasca, ostaviti ih 15-tak minuta da nadođu u toploj prostoriji.

Kada su nadošle, ubaciti u zagrejanu rernu na 250 stepeni. One se brzo peku - desetak minuta.

Kada porumene izvaditi i premazati vrele sa silikonskom četkicom.

Premaz:
1 dl mleka i jedna kašika šećera

Naši proizvodi

Pekarske kifle

Koraci pripreme

Pomešati mleko i ulje, podmlačiti i tu sipati C suvi kvasac. Tu staviti među prste so i toliko šećera.

Promešati i ostaviti desetak minuta da kvasac odradi svoje.

Brašno sipati u vanglu, tu staviti ravnu kašičicu soli i podmesiti sa nadošlim kvascem.

Testo treba da bude glatko, ostaviti umešeno pokriveno testo da nadođe u toploj prostoriji 30-tak minuta.

Sto za mešenje premazati uljem i vaditi loptice veličine ping pong i stavljati loptice na podmazanu površinu. To sve raditi sa podmazanim rukama uljem, znači ne brašno.

Svaku lopticu razvući oklagijom veličine desertnog tanjira, i savijati dlanom u obliku kifle. One budu baš veličina pekarskih kifli.

Stavljati u pleh podmazan uljem i praviti luk kao kifla.

Ostaviti mali razmak jer će nadoći od kvasca, ostaviti ih 15-tak minuta da nadođu u toploj prostoriji.

Kada su nadošle, ubaciti u zagrejanu rernu na 250 stepeni. One se brzo peku - desetak minuta.

Kada porumene izvaditi i premazati vrele sa silikonskom četkicom.

Premaz:
1 dl mleka i jedna kašika šećera

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept