burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Pekarske kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

400 ml tople vode

2 kesice C suvog kvasca

3 kašičice šećera

1 kašičica soli

100 ml ulja

2 kašičice sirćeta

brašna po potrebi

Pekarske kifle

Koraci pripreme

U 400 ml tople vode rastopiti 2 kesice C suvog kvasca, dodati 3 kašičice šećera i 3 kašike brašna. Ostaviti da se kvasac podigne.

U brašno dodati ulje, 1 kašičicu soli i 2 kašičice sirćeta i zamesiti sa nadošlim kvascem.

Testo ostaviti da nadolazi 10-15 minuta, premesiti i opet ga ostaviti da nadođe.

Od nadošlog testa kidati loptice, rukom rastanjiti na pouljenoj radnoj površini i praviti kifle. Ne treba vam oklagija, testo se lepo rastanji prstima i dlanom.

Ređati ih u pleh tako da ostane dosta prostora između njih jer narastu pri pečenju. Ostaviti ih desetak minuta da narastaju u plehu i peći dok ne porumene.

Ako želite ovaj beli preliv preko kifli, na pola pečenja ih prelijte kašičicom i vratiti ih u rernu da se dopeku.

Vruće, tek izvađene iz rerne premazati uljem i ne pokrivati ih.

Mogu se i filovati sirom, pica nadevom, euro kremom…ali najlepše su prazne, pa neka ih maže ko sa čim želi!

Naši proizvodi

Pekarske kifle

Koraci pripreme

U 400 ml tople vode rastopiti 2 kesice C suvog kvasca, dodati 3 kašičice šećera i 3 kašike brašna. Ostaviti da se kvasac podigne.

U brašno dodati ulje, 1 kašičicu soli i 2 kašičice sirćeta i zamesiti sa nadošlim kvascem.

Testo ostaviti da nadolazi 10-15 minuta, premesiti i opet ga ostaviti da nadođe.

Od nadošlog testa kidati loptice, rukom rastanjiti na pouljenoj radnoj površini i praviti kifle. Ne treba vam oklagija, testo se lepo rastanji prstima i dlanom.

Ređati ih u pleh tako da ostane dosta prostora između njih jer narastu pri pečenju. Ostaviti ih desetak minuta da narastaju u plehu i peći dok ne porumene.

Ako želite ovaj beli preliv preko kifli, na pola pečenja ih prelijte kašičicom i vratiti ih u rernu da se dopeku.

Vruće, tek izvađene iz rerne premazati uljem i ne pokrivati ih.

Mogu se i filovati sirom, pica nadevom, euro kremom…ali najlepše su prazne, pa neka ih maže ko sa čim želi!

Autor

Vaska

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept