0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
200 ml toplog mleka
100 ml tople vode
100 ml ulja
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1-1,5 kašičica soli
500-600 g brašna
1 jaje za premazivanje
nadev po želji
(seckane slanine, seckanog suvog mesa, kečapa...)
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca (ako je svež samo ga izmvrite) pa promešajte.
Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.
Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po, do dva sata.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite. Zatim činijom secite krugove.
Na jednu polovinu sam namazala kečap, dodala suhomesnato, prebacila drugu polovinu testa.
Pancerote složite u pleh obložen pek papirom i premažite jajetom.
Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca (ako je svež samo ga izmvrite) pa promešajte.
Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.
Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po, do dva sata.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite. Zatim činijom secite krugove.
Na jednu polovinu sam namazala kečap, dodala suhomesnato, prebacila drugu polovinu testa.
Pancerote složite u pleh obložen pek papirom i premažite jajetom.
Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.