0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2,5 čaše brašna (od 250 ml)
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
2 kašičice C suvog kvasca
1 kašika ulja
1+1/4 čaše mlake vode
kulen
tvrdi rendani sir
origano
bosiljak
1 čašu brasna staviti u posudu, dodati so, šećer, C kvasac i vodu.
Izmešati pa postepeno dodati brašno i umesiti srednje meko testo. Ostaviti da odstoji na toplom oko 30 minuta.
Pripremiti fil: kulen, tvrdi rendani sir, origano, bosiljak.
.
Mere odredite po tome koliko ćete pancerota peći. Ostatak testa možete ostaviti u kesu, zavežite i odložite u frižider za sutra (za mekike ili pancerote).
Kada testo odstoji kidajte rukom testo (oko130 g), rastanjite rukom, punite kulenom, stavite sir, origano ili bosiljak.
Preklopite, sastavite krajeve dobro i pecite u vreloj masnoći na umerenoj temperaturi da porumene.
Posolite malo i služite uz jogurt ili čaj.
1 čašu brasna staviti u posudu, dodati so, šećer, C kvasac i vodu.
Izmešati pa postepeno dodati brašno i umesiti srednje meko testo. Ostaviti da odstoji na toplom oko 30 minuta.
Pripremiti fil: kulen, tvrdi rendani sir, origano, bosiljak.
.
Mere odredite po tome koliko ćete pancerota peći. Ostatak testa možete ostaviti u kesu, zavežite i odložite u frižider za sutra (za mekike ili pancerote).
Kada testo odstoji kidajte rukom testo (oko130 g), rastanjite rukom, punite kulenom, stavite sir, origano ili bosiljak.
Preklopite, sastavite krajeve dobro i pecite u vreloj masnoći na umerenoj temperaturi da porumene.
Posolite malo i služite uz jogurt ili čaj.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.