0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30 kiflica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30 kiflica
400 ml mlakog mleka
180 ml ulja
1 kašičica šećera
2 belanca
1 kesica C suvog kvasca
900 g brašna
2 kašičice soli
U ciniju staviti mleko, kvasac, šećer, ulje i belalnca. Malo promešati.
Postepeno dodavati brašno (ne sve odjednom jer će testo biti tvrdo).
Prvo stavite malo više od pola brašna i mešajte dok testo ne dobije lepu strukturu i dok se grudvice brašna ne razbiju.
Dodati so i onda po malo brašna sipati dok ne dobijete lopticu testa koja je mekana i ne lepi se za ruke.
U čistu činiju staviti 2-3 kašike ulja i lopticu testa koju ste lepo formirali stavite u činiju i okrenete po ulju. Prekrijete streč folijom ili kesom za zamrzivač, pa onda krpom i ostavite da naraste (od 15-30 min).
Na radnu površinu staviti malo brasna, testo izručiti na brašno (testo nemojte premesivati), razvučete u veliki krug debljine 0,5 cm, isečete na željene trouglove, punite po zelji, urolate u kiflicu i u tepsiju na pek papir.
Premažete kiflice sa umućenim žumancima. Rernu upalite kad sve kiflice umotate.
Palite je na 220°C, kada se zagreje stavite kiflice da se peku 15-20 minuta.
U ciniju staviti mleko, kvasac, šećer, ulje i belalnca. Malo promešati.
Postepeno dodavati brašno (ne sve odjednom jer će testo biti tvrdo).
Prvo stavite malo više od pola brašna i mešajte dok testo ne dobije lepu strukturu i dok se grudvice brašna ne razbiju.
Dodati so i onda po malo brašna sipati dok ne dobijete lopticu testa koja je mekana i ne lepi se za ruke.
U čistu činiju staviti 2-3 kašike ulja i lopticu testa koju ste lepo formirali stavite u činiju i okrenete po ulju. Prekrijete streč folijom ili kesom za zamrzivač, pa onda krpom i ostavite da naraste (od 15-30 min).
Na radnu površinu staviti malo brasna, testo izručiti na brašno (testo nemojte premesivati), razvučete u veliki krug debljine 0,5 cm, isečete na željene trouglove, punite po zelji, urolate u kiflicu i u tepsiju na pek papir.
Premažete kiflice sa umućenim žumancima. Rernu upalite kad sve kiflice umotate.
Palite je na 220°C, kada se zagreje stavite kiflice da se peku 15-20 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.