burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 kiflica

Pamuk kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 kiflica

Sastojci

400 ml mlakog mleka

180 ml ulja

1 kašičica šećera

2 belanca

1 kesica C suvog kvasca

900 g brašna

2 kašičice soli

Pamuk kiflice

Koraci pripreme

U ciniju staviti mleko, kvasac, šećer, ulje i belalnca. Malo promešati.

Postepeno dodavati brašno (ne sve odjednom jer će testo biti tvrdo).

Prvo stavite malo više od pola brašna i mešajte dok testo ne dobije lepu strukturu i dok se grudvice brašna ne razbiju.

Dodati so i onda po malo brašna sipati dok ne dobijete lopticu testa koja je mekana i ne lepi se za ruke.

U čistu činiju staviti 2-3 kašike ulja i lopticu testa koju ste lepo formirali stavite u činiju i okrenete po ulju. Prekrijete streč folijom ili kesom za zamrzivač, pa onda krpom i ostavite da naraste (od 15-30 min).

Na radnu površinu staviti malo brasna, testo izručiti na brašno (testo nemojte premesivati), razvučete u veliki krug debljine 0,5 cm, isečete na željene trouglove, punite po zelji, urolate u kiflicu i u tepsiju na pek papir.

Premažete kiflice sa umućenim žumancima. Rernu upalite kad sve kiflice umotate.

Palite je na 220°C, kada se zagreje stavite kiflice da se peku 15-20 minuta.

Naši proizvodi

Pamuk kiflice

Koraci pripreme

U ciniju staviti mleko, kvasac, šećer, ulje i belalnca. Malo promešati.

Postepeno dodavati brašno (ne sve odjednom jer će testo biti tvrdo).

Prvo stavite malo više od pola brašna i mešajte dok testo ne dobije lepu strukturu i dok se grudvice brašna ne razbiju.

Dodati so i onda po malo brašna sipati dok ne dobijete lopticu testa koja je mekana i ne lepi se za ruke.

U čistu činiju staviti 2-3 kašike ulja i lopticu testa koju ste lepo formirali stavite u činiju i okrenete po ulju. Prekrijete streč folijom ili kesom za zamrzivač, pa onda krpom i ostavite da naraste (od 15-30 min).

Na radnu površinu staviti malo brasna, testo izručiti na brašno (testo nemojte premesivati), razvučete u veliki krug debljine 0,5 cm, isečete na željene trouglove, punite po zelji, urolate u kiflicu i u tepsiju na pek papir.

Premažete kiflice sa umućenim žumancima. Rernu upalite kad sve kiflice umotate.

Palite je na 220°C, kada se zagreje stavite kiflice da se peku 15-20 minuta.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept