burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Pamuk kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

500 g brašna + za posipanje (koristim T-400)

250 ml toplog mleka

1 kesica C suvog kvasca

oko 50 ml tople vode

1 kašičica soli

2 ravne kašike šećera

6 kašika ulja

Fil:

250 g sira

1 žumance

morska so

Još:

125 g maslaca

susam

žumance

1 kašika ulja

Pamuk kiflice

Koraci pripreme

Sipati kvasac, dodati kašiku šećera, kašičicu brašna, malo tople vode i ostaviti 10 minuta da nadođe.

U vangli sjediniti kašiku šećera, 250 g brašna, toplo mleko i nasuti nadošli kvasac. Postepeno dodavati ostatak brašna, so, nasuti 5 kašika ulja i umesiti glatko testo. Mesim nekih 5 minuta.

Testo se ne lepi za prste i veoma je lako oblikovati ga. Oblikovati u kuglu i premazati jednom kašikom ulja. Prebaciti testo u vanglicu, prekriti streč folijom i čistom krpom i ostavite 40 minuta na toplom, da lepo naraste.

Za to vreme umutiti sir i žumance, po potrebi dodati soli.

Testo izručiti na pobrašnjenu površinu, podeliti na 2 dela iste veličine i razvući na željenu debljinu. Isecite na 8 ili više delova i filujte.

Ređajte u pleh, prekrijte pa ostavite da još jednom naraste, oko 30 minuta.

Premažite žumancetom umućenim sa kašikom ulja, pospite susamom. Preko kiflica narendajte ili iseckajte maslac.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 190 C.

Pečene kiflice ostavite 10 minuta u plehu prekrivene čistom krpom, a zatim ih služite.

Naši proizvodi

Pamuk kiflice

Koraci pripreme

Sipati kvasac, dodati kašiku šećera, kašičicu brašna, malo tople vode i ostaviti 10 minuta da nadođe.

U vangli sjediniti kašiku šećera, 250 g brašna, toplo mleko i nasuti nadošli kvasac. Postepeno dodavati ostatak brašna, so, nasuti 5 kašika ulja i umesiti glatko testo. Mesim nekih 5 minuta.

Testo se ne lepi za prste i veoma je lako oblikovati ga. Oblikovati u kuglu i premazati jednom kašikom ulja. Prebaciti testo u vanglicu, prekriti streč folijom i čistom krpom i ostavite 40 minuta na toplom, da lepo naraste.

Za to vreme umutiti sir i žumance, po potrebi dodati soli.

Testo izručiti na pobrašnjenu površinu, podeliti na 2 dela iste veličine i razvući na željenu debljinu. Isecite na 8 ili više delova i filujte.

Ređajte u pleh, prekrijte pa ostavite da još jednom naraste, oko 30 minuta.

Premažite žumancetom umućenim sa kašikom ulja, pospite susamom. Preko kiflica narendajte ili iseckajte maslac.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 190 C.

Pečene kiflice ostavite 10 minuta u plehu prekrivene čistom krpom, a zatim ih služite.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept