burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24 veće kifle

Omiljene porodične kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24 veće kifle

Sastojci

300 ml mleka

200 ml vode

100 ml ulja

3 jaja

1 kesica C suvog kvasca

1 ravna kašičica soli

1 kašičica šećera

1 margarin (da odstoji na sobnoj temperaturi)

oko 1 kg mekog brašna

susam za posipanje

Omiljene porodične kiflice

Koraci pripreme

300 ml mleka malo zagrejati i pomešati sa 200 ml mlake vode. Toj mešavini dodati so i šećer i kesicu kvasca, a nakon toga i 100 ml ulja i jedno umućeno jaje.

Sve dobro promešati i sipati u posudu gde smo prethodno stavili polovinu brašna.

Lagano mešati dok ne dobijete kompaktnu masu i postepeno dodavati ostatak brašna dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za prste (ne mora se svo brašno upotrebiti).

Ostaviti testo da malo odstoji samo dok ne počne da narasta. Kada testo odstoji malo ga razmesti i podeliti na 3 dela.

Svaki deo razviti i namazati razmekšalim margarinom i složiti kao za salčiće.

Kada savijemo sva tri dela, ostaviti testo da naraste.

Kada naraste lagano ga razviti u krug i svaki podeliti na 8 delova. Kiflice filovati mešavinom jaja i sira.

Kiflice zavijati od rubova ka sredini i ređati na pek papir u pleh.

Ostaviti da još malo odstoje dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.

Namazati kiflice umućenim jajetom i posuti susamom.

Peći ih dok ne porumene (oko 20 min).

Naši proizvodi

Omiljene porodične kiflice

Koraci pripreme

300 ml mleka malo zagrejati i pomešati sa 200 ml mlake vode. Toj mešavini dodati so i šećer i kesicu kvasca, a nakon toga i 100 ml ulja i jedno umućeno jaje.

Sve dobro promešati i sipati u posudu gde smo prethodno stavili polovinu brašna.

Lagano mešati dok ne dobijete kompaktnu masu i postepeno dodavati ostatak brašna dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za prste (ne mora se svo brašno upotrebiti).

Ostaviti testo da malo odstoji samo dok ne počne da narasta. Kada testo odstoji malo ga razmesti i podeliti na 3 dela.

Svaki deo razviti i namazati razmekšalim margarinom i složiti kao za salčiće.

Kada savijemo sva tri dela, ostaviti testo da naraste.

Kada naraste lagano ga razviti u krug i svaki podeliti na 8 delova. Kiflice filovati mešavinom jaja i sira.

Kiflice zavijati od rubova ka sredini i ređati na pek papir u pleh.

Ostaviti da još malo odstoje dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.

Namazati kiflice umućenim jajetom i posuti susamom.

Peći ih dok ne porumene (oko 20 min).

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept