0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
24 veće kifle
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24 veće kifle
300 ml mleka
200 ml vode
100 ml ulja
3 jaja
1 kesica C suvog kvasca
1 ravna kašičica soli
1 kašičica šećera
1 margarin (da odstoji na sobnoj temperaturi)
oko 1 kg mekog brašna
susam za posipanje
300 ml mleka malo zagrejati i pomešati sa 200 ml mlake vode. Toj mešavini dodati so i šećer i kesicu kvasca, a nakon toga i 100 ml ulja i jedno umućeno jaje.
Sve dobro promešati i sipati u posudu gde smo prethodno stavili polovinu brašna.
Lagano mešati dok ne dobijete kompaktnu masu i postepeno dodavati ostatak brašna dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za prste (ne mora se svo brašno upotrebiti).
Ostaviti testo da malo odstoji samo dok ne počne da narasta. Kada testo odstoji malo ga razmesti i podeliti na 3 dela.
Svaki deo razviti i namazati razmekšalim margarinom i složiti kao za salčiće.
Kada savijemo sva tri dela, ostaviti testo da naraste.
Kada naraste lagano ga razviti u krug i svaki podeliti na 8 delova. Kiflice filovati mešavinom jaja i sira.
Kiflice zavijati od rubova ka sredini i ređati na pek papir u pleh.
Ostaviti da još malo odstoje dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
Namazati kiflice umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći ih dok ne porumene (oko 20 min).
300 ml mleka malo zagrejati i pomešati sa 200 ml mlake vode. Toj mešavini dodati so i šećer i kesicu kvasca, a nakon toga i 100 ml ulja i jedno umućeno jaje.
Sve dobro promešati i sipati u posudu gde smo prethodno stavili polovinu brašna.
Lagano mešati dok ne dobijete kompaktnu masu i postepeno dodavati ostatak brašna dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za prste (ne mora se svo brašno upotrebiti).
Ostaviti testo da malo odstoji samo dok ne počne da narasta. Kada testo odstoji malo ga razmesti i podeliti na 3 dela.
Svaki deo razviti i namazati razmekšalim margarinom i složiti kao za salčiće.
Kada savijemo sva tri dela, ostaviti testo da naraste.
Kada naraste lagano ga razviti u krug i svaki podeliti na 8 delova. Kiflice filovati mešavinom jaja i sira.
Kiflice zavijati od rubova ka sredini i ređati na pek papir u pleh.
Ostaviti da još malo odstoje dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
Namazati kiflice umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći ih dok ne porumene (oko 20 min).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.