burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Najmekše kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

900 g brašna tip 500

1 kesica C suvog kvasca

2 jaja

400 ml toplog mleka

180 ml ulja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

Najmekše kiflice

Koraci pripreme

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, 2 belanca, 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca pa promešajte.

Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.

Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.

Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte sirom ili nadevom po želji.

Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

Naši proizvodi

Najmekše kiflice

Koraci pripreme

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, 2 belanca, 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca pa promešajte.

Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.

Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.

Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte sirom ili nadevom po želji.

Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept