0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
900 g brašna tip 500
1 kesica C suvog kvasca
2 jaja
400 ml toplog mleka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, 2 belanca, 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca pa promešajte.
Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.
Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.
Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte sirom ili nadevom po želji.
Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, 2 belanca, 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca pa promešajte.
Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.
Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.
Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte sirom ili nadevom po želji.
Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.