burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Mlečne kiflice sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo:

1 kesica C suvog kvasca

250 ml mleka

50 ml ulja

2 kašičice šećera

1/2 kašike soli

500 g brašna

1 jaje

Fil:

2 belanceta

200 g sira

2 kašike kisele pavlake

Premaz:

2 žumanca

1 kašičica ulja

20-30 g maslaca ili margarina

Mlečne kiflice sa sirom

Koraci pripreme

Mleko smlačite pa u njega umešajte kvasac i šećer i ostavite da nadođe (da lepo zapeni).

Brašno prosejte i dodajte so (pola kašike). Kada kvasac nadođe dodajte 50 ml ulja.

Zamesite testo od brašna, pripremljenog kvasca i jednog jajeta. Testo dobro izradite.

Priprema nadeva:
Umutite belanca viljuškom, dodajte izmrvljen sir i dve kašike kisele pavlake i sve lepo izmešajte.

Testo ne treba ostavljati da naraste nego odmah pravite kiflice. Podeliti testo na 6 loptica. Svaku lopticu razvaljati u krug i iseći krug na 8 delova - trouglova.

Svaki trougao zaseći oštrim nožem po sredini na tri mesta od šireg dela ka užem. Na svaki trouglić staviti po malo nadeva, motati kiflice i ređati u pleh, na pek papir.

Kiflice ostavite da malo narastu pre pečenja (pola sata do sat vremena). Umutite žumanca i kašičicu ulja i premažite svaku kiflicu.

Na svaku kiflicu stavite odozgo i mali komadić maslaca ili margarina.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite kiflice na toj temperaturi 5-6 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta da lepo porumene.

Naši proizvodi

Mlečne kiflice sa sirom

Koraci pripreme

Mleko smlačite pa u njega umešajte kvasac i šećer i ostavite da nadođe (da lepo zapeni).

Brašno prosejte i dodajte so (pola kašike). Kada kvasac nadođe dodajte 50 ml ulja.

Zamesite testo od brašna, pripremljenog kvasca i jednog jajeta. Testo dobro izradite.

Priprema nadeva:
Umutite belanca viljuškom, dodajte izmrvljen sir i dve kašike kisele pavlake i sve lepo izmešajte.

Testo ne treba ostavljati da naraste nego odmah pravite kiflice. Podeliti testo na 6 loptica. Svaku lopticu razvaljati u krug i iseći krug na 8 delova - trouglova.

Svaki trougao zaseći oštrim nožem po sredini na tri mesta od šireg dela ka užem. Na svaki trouglić staviti po malo nadeva, motati kiflice i ređati u pleh, na pek papir.

Kiflice ostavite da malo narastu pre pečenja (pola sata do sat vremena). Umutite žumanca i kašičicu ulja i premažite svaku kiflicu.

Na svaku kiflicu stavite odozgo i mali komadić maslaca ili margarina.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite kiflice na toj temperaturi 5-6 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta da lepo porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept