0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 kesica C suvog kvasca
250 ml mleka
50 ml ulja
2 kašičice šećera
1/2 kašike soli
500 g brašna
1 jaje
2 belanceta
200 g sira
2 kašike kisele pavlake
2 žumanca
1 kašičica ulja
20-30 g maslaca ili margarina
Mleko smlačite pa u njega umešajte kvasac i šećer i ostavite da nadođe (da lepo zapeni).
Brašno prosejte i dodajte so (pola kašike). Kada kvasac nadođe dodajte 50 ml ulja.
Zamesite testo od brašna, pripremljenog kvasca i jednog jajeta. Testo dobro izradite.
Priprema nadeva:
Umutite belanca viljuškom, dodajte izmrvljen sir i dve kašike kisele pavlake i sve lepo izmešajte.
Testo ne treba ostavljati da naraste nego odmah pravite kiflice. Podeliti testo na 6 loptica. Svaku lopticu razvaljati u krug i iseći krug na 8 delova - trouglova.
Svaki trougao zaseći oštrim nožem po sredini na tri mesta od šireg dela ka užem. Na svaki trouglić staviti po malo nadeva, motati kiflice i ređati u pleh, na pek papir.
Kiflice ostavite da malo narastu pre pečenja (pola sata do sat vremena). Umutite žumanca i kašičicu ulja i premažite svaku kiflicu.
Na svaku kiflicu stavite odozgo i mali komadić maslaca ili margarina.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite kiflice na toj temperaturi 5-6 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta da lepo porumene.
Mleko smlačite pa u njega umešajte kvasac i šećer i ostavite da nadođe (da lepo zapeni).
Brašno prosejte i dodajte so (pola kašike). Kada kvasac nadođe dodajte 50 ml ulja.
Zamesite testo od brašna, pripremljenog kvasca i jednog jajeta. Testo dobro izradite.
Priprema nadeva:
Umutite belanca viljuškom, dodajte izmrvljen sir i dve kašike kisele pavlake i sve lepo izmešajte.
Testo ne treba ostavljati da naraste nego odmah pravite kiflice. Podeliti testo na 6 loptica. Svaku lopticu razvaljati u krug i iseći krug na 8 delova - trouglova.
Svaki trougao zaseći oštrim nožem po sredini na tri mesta od šireg dela ka užem. Na svaki trouglić staviti po malo nadeva, motati kiflice i ređati u pleh, na pek papir.
Kiflice ostavite da malo narastu pre pečenja (pola sata do sat vremena). Umutite žumanca i kašičicu ulja i premažite svaku kiflicu.
Na svaku kiflicu stavite odozgo i mali komadić maslaca ili margarina.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite kiflice na toj temperaturi 5-6 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta da lepo porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.