burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 50 komada

Mini pice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 50 komada

Sastojci

Za testo:

1 kg brašna

300 ml mleka

100 ml ulja

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

1 kesica C suvog kvasca

300 ml vode

Za nadev:

oko 400 g salame ili šunkarice

oko 400 g kačkavalja

kečap

origano

margarin za premazivanje

Mini pice

Koraci pripreme

U posudu staviti sve suve sastojke i ulje. Mleko zagrejati da bude mlako i dodati u činiju.

Vodu (takođe mlaku) dodavati postepeno. Kada se testo umesi ostaviti ga da nadođe (oko 30 min.)

Nadošlo testo podeliti na 4 dela. Ostaviti još malo da nadođe i onda razvijati u pravougaonik.

Testo prvo premazati margarinom, zatim staviti kečap, salamu, sir i origano.

Uvijati u rolat, a zatim seći na debljinu od oko 1 cm.

Ređati u pleh obložen pek papirom i peći na temperaturi od 250°C dok lepo ne porumene.

Voditi racuna da se sir ne presuši.

Naši proizvodi

Mini pice

Koraci pripreme

U posudu staviti sve suve sastojke i ulje. Mleko zagrejati da bude mlako i dodati u činiju.

Vodu (takođe mlaku) dodavati postepeno. Kada se testo umesi ostaviti ga da nadođe (oko 30 min.)

Nadošlo testo podeliti na 4 dela. Ostaviti još malo da nadođe i onda razvijati u pravougaonik.

Testo prvo premazati margarinom, zatim staviti kečap, salamu, sir i origano.

Uvijati u rolat, a zatim seći na debljinu od oko 1 cm.

Ređati u pleh obložen pek papirom i peći na temperaturi od 250°C dok lepo ne porumene.

Voditi racuna da se sir ne presuši.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept