0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 50-tak
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 50-tak
500 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 ravna kašika soli
3 kašike šećera
3 kasike secera1 jogurtska čaša ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
brašno po potrebi
500 ml kečapa
2 kesice origana
4 kisela krastavca
300 g trapista
500 g šunke
Kesicu kvasca razmutiti u mlakom mleku, pa dodati u vanglu gde su prethodno stavljeni ostali sastojci.
Zamesiti testo i ostaviti da nadođe, oko pola sata. Zatim oklagijom rastanjiti testo do debljine od oko 5mm.
Većom šoljom isecati i vaditi krugove od testa i ređati ih u pleh obložen pek papirom.
Četkicom svaku mini picu premazati kečapom, posuti sitno iseckanom ili narendanom šunkom, narendanim kiselim krastavcima i posuti origanom i narendanim trapistom.
Peći oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kesicu kvasca razmutiti u mlakom mleku, pa dodati u vanglu gde su prethodno stavljeni ostali sastojci.
Zamesiti testo i ostaviti da nadođe, oko pola sata. Zatim oklagijom rastanjiti testo do debljine od oko 5mm.
Većom šoljom isecati i vaditi krugove od testa i ređati ih u pleh obložen pek papirom.
Četkicom svaku mini picu premazati kečapom, posuti sitno iseckanom ili narendanom šunkom, narendanim kiselim krastavcima i posuti origanom i narendanim trapistom.
Peći oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.