burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 30 komada

Mini hamburgeri

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 30 komada

Sastojci

oko 1/2 kg brašna

200 ml mleka

200 ml vode

60 g margarina

1 suvi C kvasac

2 jajeta (jedno za testo, drugo za premazivanje)

200 ml ulja

soli

susam za posipanje

Za nadev:

kulen

čajna

krastavac

namazi po želji

sir trapist

Mini hamburgeri

Koraci pripreme

Vodu, mleko i margarin stavimo na tihu vatru i otopimo, u posudu za mešenje prosejemo 400 g brašna dodamo kvasac, so, jaje.

Otopljen (mlako) margarin u vodi i mleku dodamo brašnu i mesimo, dodavati još brašna u koliko je potrebno da se dobije lepo i čvrsto testo.

Kada se umesi testo premaže se dobro uljem, prekrije streč folijom, pa krpom i ostaviti oko 40 min da nadođe, za to vreme izrendati sir, iseći krastavce (ja ih ne ljutim ukusnije je).

Kada nadođe testo praviti kuglice 30 g, ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati jajetom i posuti susamom.

Peći na 200°C oko 15-tak min zavisi od pećnice (dok ne porumene).

Kada se ohlade svaki preseći na pola i namazati nadevom po želji, staviti kulen, sir, krastavac i poklopiti i staviti čačkalicu.

Naši proizvodi

Mini hamburgeri

Koraci pripreme

Vodu, mleko i margarin stavimo na tihu vatru i otopimo, u posudu za mešenje prosejemo 400 g brašna dodamo kvasac, so, jaje.

Otopljen (mlako) margarin u vodi i mleku dodamo brašnu i mesimo, dodavati još brašna u koliko je potrebno da se dobije lepo i čvrsto testo.

Kada se umesi testo premaže se dobro uljem, prekrije streč folijom, pa krpom i ostaviti oko 40 min da nadođe, za to vreme izrendati sir, iseći krastavce (ja ih ne ljutim ukusnije je).

Kada nadođe testo praviti kuglice 30 g, ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati jajetom i posuti susamom.

Peći na 200°C oko 15-tak min zavisi od pećnice (dok ne porumene).

Kada se ohlade svaki preseći na pola i namazati nadevom po želji, staviti kulen, sir, krastavac i poklopiti i staviti čačkalicu.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept