0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 30 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 30 komada
oko 1/2 kg brašna
200 ml mleka
200 ml vode
60 g margarina
1 suvi C kvasac
2 jajeta (jedno za testo, drugo za premazivanje)
200 ml ulja
soli
susam za posipanje
kulen
čajna
krastavac
namazi po želji
sir trapist
Vodu, mleko i margarin stavimo na tihu vatru i otopimo, u posudu za mešenje prosejemo 400 g brašna dodamo kvasac, so, jaje.
Otopljen (mlako) margarin u vodi i mleku dodamo brašnu i mesimo, dodavati još brašna u koliko je potrebno da se dobije lepo i čvrsto testo.
Kada se umesi testo premaže se dobro uljem, prekrije streč folijom, pa krpom i ostaviti oko 40 min da nadođe, za to vreme izrendati sir, iseći krastavce (ja ih ne ljutim ukusnije je).
Kada nadođe testo praviti kuglice 30 g, ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati jajetom i posuti susamom.
Peći na 200°C oko 15-tak min zavisi od pećnice (dok ne porumene).
Kada se ohlade svaki preseći na pola i namazati nadevom po želji, staviti kulen, sir, krastavac i poklopiti i staviti čačkalicu.
Vodu, mleko i margarin stavimo na tihu vatru i otopimo, u posudu za mešenje prosejemo 400 g brašna dodamo kvasac, so, jaje.
Otopljen (mlako) margarin u vodi i mleku dodamo brašnu i mesimo, dodavati još brašna u koliko je potrebno da se dobije lepo i čvrsto testo.
Kada se umesi testo premaže se dobro uljem, prekrije streč folijom, pa krpom i ostaviti oko 40 min da nadođe, za to vreme izrendati sir, iseći krastavce (ja ih ne ljutim ukusnije je).
Kada nadođe testo praviti kuglice 30 g, ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati jajetom i posuti susamom.
Peći na 200°C oko 15-tak min zavisi od pećnice (dok ne porumene).
Kada se ohlade svaki preseći na pola i namazati nadevom po želji, staviti kulen, sir, krastavac i poklopiti i staviti čačkalicu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.