burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Miliprot sa čvarcima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

120 g čvaraka po izboru

500 g pšeničnog brašna tip 500

1 kesica C suvog kvasca

100 ml mleka

200 ml vode

soli

bibera

Miliprot sa čvarcima

Koraci pripreme

Brašno staviti u širu posudu, dodati kvasac, čvarke, soli i malo bibera.

U mleko dodati mlaku vodu i so, pa lagano sipati u brašno i mesiti glatko, ne mnogo tvrdo testo.

Staviti ga na toplo da naraste, zatim premesiti, oblikovati veknu i staviti u podmazan kalup i ostaviti jos 15-tak.minuta da naraste.

Pre pečenja veknu zarezati na nekoliko mesta, staviti da se peče 20 minuta na 220 stepeni.

Zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još 25 minuta.

Naši proizvodi

Miliprot sa čvarcima

Koraci pripreme

Brašno staviti u širu posudu, dodati kvasac, čvarke, soli i malo bibera.

U mleko dodati mlaku vodu i so, pa lagano sipati u brašno i mesiti glatko, ne mnogo tvrdo testo.

Staviti ga na toplo da naraste, zatim premesiti, oblikovati veknu i staviti u podmazan kalup i ostaviti jos 15-tak.minuta da naraste.

Pre pečenja veknu zarezati na nekoliko mesta, staviti da se peče 20 minuta na 220 stepeni.

Zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još 25 minuta.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept