burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Mafini sa maslinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo:

130 g glatkog brašna

30 g C pšeničnog griza

40 g kukuruznog griza (palente)

2 jajeta

160 ml jogurta

100 g seckanih maslina

40 ml maslinovog ulja

1 kašičica seckanog svežeg ili sušenog bosiljka

1 kesica C praška za pecivo

pola kašičice soli

sir (po želji, nije obavezan)

Za fil:

250 g sira (fete)

10-ak maslina (+ 12, za dekoraciju)

beli luk u prahu

sušeni bosiljak

Mafini sa maslinama

Koraci pripreme

U jednoj posudi pomešati prosejano brašno, C prašak za pecivo, C pšenični griz, kukuruzni griz i so.

U drugoj posudi mikserom penasto umutiti jaja, dodati maslinovo ulje, jogurt, a zatim postepeno dodavati i mešavinu brašna i griza iz prve posude, te sve sjediniti mikserom.

Dodati bosiljak i sitno iseckane masline, pa promešati kašikom. Po želji, može se dodati i malo sira iseckanog na kockice. Sve lepo sjediniti.

U svaku rupu kalupa za mafine staviti papirnu korpicu za pečenje, pa u njih rasporediti dobijenu smesu. Dobije se 12 komada.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 175°C 20-ak minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Dok se mafini peku, potrebno je iseckati što sitnije 10-ak maslina, a potom ih zgnječiti viljuškom I dodati malo belog luka u prahu, a potom i sir, te sve lepo sjediniti.

Dobijenu smesu sipajte u kesu ili špric za dekoraciju.

Pečene mafine ostaviti 10-ak minuta u kalupu, a potom ih izvaditi da se ohlade.

Tako ohlađeni mafini dekorišu se mešavinom sira i maslina i sušenim bosiljkom

Naši proizvodi

Mafini sa maslinama

Koraci pripreme

U jednoj posudi pomešati prosejano brašno, C prašak za pecivo, C pšenični griz, kukuruzni griz i so.

U drugoj posudi mikserom penasto umutiti jaja, dodati maslinovo ulje, jogurt, a zatim postepeno dodavati i mešavinu brašna i griza iz prve posude, te sve sjediniti mikserom.

Dodati bosiljak i sitno iseckane masline, pa promešati kašikom. Po želji, može se dodati i malo sira iseckanog na kockice. Sve lepo sjediniti.

U svaku rupu kalupa za mafine staviti papirnu korpicu za pečenje, pa u njih rasporediti dobijenu smesu. Dobije se 12 komada.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 175°C 20-ak minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Dok se mafini peku, potrebno je iseckati što sitnije 10-ak maslina, a potom ih zgnječiti viljuškom I dodati malo belog luka u prahu, a potom i sir, te sve lepo sjediniti.

Dobijenu smesu sipajte u kesu ili špric za dekoraciju.

Pečene mafine ostaviti 10-ak minuta u kalupu, a potom ih izvaditi da se ohlade.

Tako ohlađeni mafini dekorišu se mešavinom sira i maslina i sušenim bosiljkom

Autor

Blog Vegetarijanka u kuhinji

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept