burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20-tak

Mafini od tikvica i parmezana

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20-tak

Sastojci

1 šoljica kukuruznog brašna

1 šoljica glatkog brašna

2 kašičice C praška za pecivo

1/2 kašičice C sode bikarbone

1 kašičica soli

biber po želji

1 šoljica parmezana

1/2 šoljice jogurta

1/4 šoljice ulja

2 veća jaja

1 šoljica narendanih tikvica

100 g mocarele

100 g šunke narezane na kockice

malo bosiljka, ruzmarina, peršuna, po želji

1 struk mladog crnog luka

Mafini od tikvica i parmezana

Koraci pripreme

Izmešati kukuruzno brašno, glatko brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, so, biber i parmezan.

Dodati jogurt, ulje i jaja. Umešati u to tikvice i mladi luk.

U kalup za mafine stavljati po jednu kašiku smeše.

Zatim u sredinu staviti kockice šunke i mocarele (najbolje toljeni sir u trouglovima).

Prekriti kašikom smese.

Peći mafine oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Naši proizvodi

Mafini od tikvica i parmezana

Koraci pripreme

Izmešati kukuruzno brašno, glatko brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, so, biber i parmezan.

Dodati jogurt, ulje i jaja. Umešati u to tikvice i mladi luk.

U kalup za mafine stavljati po jednu kašiku smeše.

Zatim u sredinu staviti kockice šunke i mocarele (najbolje toljeni sir u trouglovima).

Prekriti kašikom smese.

Peći mafine oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept