0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3-4 jajeta
1 kesica C praška za pecivo
1 kašičica soli
0,5 dl ulja
2,5 dl jogurta
180 g ovsenog brašna
2 šake spanaća ili zelja
malo sira
Umutiti jaja, dodati ulje, jogurt, so, umutiti sve zajedno.
Dodati brašno i C prašak za pecivo. Testo treba da bude retko, ali gušće nego za palačinke. Dobro izmešati.
Spanać ili zelje očistite, poparite vrelom vodom, ocedite i sitno iseckajte. Dodajte spanać u testo i izmešajte.
Dodajte izmrvljen sir - otprilike jednu kašiku sira.
Testo sipajte u kalupe za mafine (najlakše je da koristite papirnate korpice zbog lakšeg vađenja) i naravno nemojte da ih punite skroz jer će mafini da narastu.
Peći u zagrejanoj rerni 35-40 minuta na 200-220 C.
Umutiti jaja, dodati ulje, jogurt, so, umutiti sve zajedno.
Dodati brašno i C prašak za pecivo. Testo treba da bude retko, ali gušće nego za palačinke. Dobro izmešati.
Spanać ili zelje očistite, poparite vrelom vodom, ocedite i sitno iseckajte. Dodajte spanać u testo i izmešajte.
Dodajte izmrvljen sir - otprilike jednu kašiku sira.
Testo sipajte u kalupe za mafine (najlakše je da koristite papirnate korpice zbog lakšeg vađenja) i naravno nemojte da ih punite skroz jer će mafini da narastu.
Peći u zagrejanoj rerni 35-40 minuta na 200-220 C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.