0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
Kore za pitu
Jaja
Tikvica
Šargarepa
Nana
Kisela voda
Jogurt
Kukuruzno brašno
C Prašak za pecivo
Ulje
So
Izrendati jednu manju tikvicu i dve šargarepe.
U tiganj zagrejati ulje i dodati pri vrhu kašičice soli. Kada se ulje zagreje, dodati narendane tikvice i šargarepu.
Upržiti smesu dok ne postane mekana i dodati nekoliko sitno seckanih listova sveže nane. Nastaviti sa prženjem još 2 minuta.
Skloniti smesu i ostaviti da se hladi. U jednoj činiji umutiti jedno jaje i pola šoljice jogurta.
U drugoj činiji pripremite 1 šolju kisele vode i 6 kašika kukuruznog brašna.
Kada sve to pripremite, uzmite jednu koru za pitu i podelite na tri dela.
Prvi deo namažite smesom od kisele vode i kukuruznog brašna, preklopite drugim delom kore na koju ćete namazati smesu od jaja i jogurta, pa taj deo kore preklopite trecim delom na koji ćete rasporediti tikvicu i šargarepu.
Potom tako poređane kore urolajte u rolnice i ređajte u pleh. Postupak ponoviti sa svakom korom.
Kada napunite pleh, pite premažite žumancem i posolite susamom. Pecite ih dok ne porumene.
Izrendati jednu manju tikvicu i dve šargarepe.
U tiganj zagrejati ulje i dodati pri vrhu kašičice soli. Kada se ulje zagreje, dodati narendane tikvice i šargarepu.
Upržiti smesu dok ne postane mekana i dodati nekoliko sitno seckanih listova sveže nane. Nastaviti sa prženjem još 2 minuta.
Skloniti smesu i ostaviti da se hladi. U jednoj činiji umutiti jedno jaje i pola šoljice jogurta.
U drugoj činiji pripremite 1 šolju kisele vode i 6 kašika kukuruznog brašna.
Kada sve to pripremite, uzmite jednu koru za pitu i podelite na tri dela.
Prvi deo namažite smesom od kisele vode i kukuruznog brašna, preklopite drugim delom kore na koju ćete namazati smesu od jaja i jogurta, pa taj deo kore preklopite trecim delom na koji ćete rasporediti tikvicu i šargarepu.
Potom tako poređane kore urolajte u rolnice i ređajte u pleh. Postupak ponoviti sa svakom korom.
Kada napunite pleh, pite premažite žumancem i posolite susamom. Pecite ih dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.