burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Livadska pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Kore za pitu

Jaja

Tikvica

Šargarepa

Nana

Kisela voda

Jogurt

Kukuruzno brašno

C Prašak za pecivo

Ulje

So

Livadska pita

Koraci pripreme

Izrendati jednu manju tikvicu i dve šargarepe.

U tiganj zagrejati ulje i dodati pri vrhu kašičice soli. Kada se ulje zagreje, dodati narendane tikvice i šargarepu.

Upržiti smesu dok ne postane mekana i dodati nekoliko sitno seckanih listova sveže nane. Nastaviti sa prženjem još 2 minuta.

Skloniti smesu i ostaviti da se hladi. U jednoj činiji umutiti jedno jaje i pola šoljice jogurta.

U drugoj činiji pripremite 1 šolju kisele vode i 6 kašika kukuruznog brašna.

Kada sve to pripremite, uzmite jednu koru za pitu i podelite na tri dela.

Prvi deo namažite smesom od kisele vode i kukuruznog brašna, preklopite drugim delom kore na koju ćete namazati smesu od jaja i jogurta, pa taj deo kore preklopite trecim delom na koji ćete rasporediti tikvicu i šargarepu.

Potom tako poređane kore urolajte u rolnice i ređajte u pleh. Postupak ponoviti sa svakom korom.

Kada napunite pleh, pite premažite žumancem i posolite susamom. Pecite ih dok ne porumene.

Naši proizvodi

Livadska pita

Koraci pripreme

Izrendati jednu manju tikvicu i dve šargarepe.

U tiganj zagrejati ulje i dodati pri vrhu kašičice soli. Kada se ulje zagreje, dodati narendane tikvice i šargarepu.

Upržiti smesu dok ne postane mekana i dodati nekoliko sitno seckanih listova sveže nane. Nastaviti sa prženjem još 2 minuta.

Skloniti smesu i ostaviti da se hladi. U jednoj činiji umutiti jedno jaje i pola šoljice jogurta.

U drugoj činiji pripremite 1 šolju kisele vode i 6 kašika kukuruznog brašna.

Kada sve to pripremite, uzmite jednu koru za pitu i podelite na tri dela.

Prvi deo namažite smesom od kisele vode i kukuruznog brašna, preklopite drugim delom kore na koju ćete namazati smesu od jaja i jogurta, pa taj deo kore preklopite trecim delom na koji ćete rasporediti tikvicu i šargarepu.

Potom tako poređane kore urolajte u rolnice i ređajte u pleh. Postupak ponoviti sa svakom korom.

Kada napunite pleh, pite premažite žumancem i posolite susamom. Pecite ih dok ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept