0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
200 ml tople vode
1 kesica suvog C kvasca
1 kašičica šećera
oko 300 g brašna
1 kašičica soli
50 g margarina
4 kašike ulja
200 g sira
U toplu vodu dodati šećer i kvasac, lepo izmešati i dodati brašno i so.
Mesiti da se dobije glatko testo. Ostaviti 10-tak minuta da stoji.
Testo premesiti i podeliti na 4 dela.
Svaki deo oklagijom razvući onoliko koliko može, premazati uljem i margarinom (prethodno izmešati ulje i margarin i otopiti na ringli) poprskati sirom i urolati, a onda napraviti pužić.
Pužiće ostaviti 10-tak minuta, raspljeskati rukom i peći u tiganju na tihoj temperaturi.
U toplu vodu dodati šećer i kvasac, lepo izmešati i dodati brašno i so.
Mesiti da se dobije glatko testo. Ostaviti 10-tak minuta da stoji.
Testo premesiti i podeliti na 4 dela.
Svaki deo oklagijom razvući onoliko koliko može, premazati uljem i margarinom (prethodno izmešati ulje i margarin i otopiti na ringli) poprskati sirom i urolati, a onda napraviti pužić.
Pužiće ostaviti 10-tak minuta, raspljeskati rukom i peći u tiganju na tihoj temperaturi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.