burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 50

Lisnati štapići sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 50

Sastojci

Testo:

400 ml vode

200 ml jogurta

1 kg mekog brašna

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica šećera

50 ml ulja

1 C suvi kvasac

250 g margarina

Za fil:

500 g sitnog sira

2 kašike kisele pavlake

2 žumanca

Lisnati štapići sa sirom

Koraci pripreme

U posudu dodati toplu vodu, zatim dodati kvasac, šećer i malo brašna (1-2 kašike). Promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Zatim dodati pola mere brašna, jogurt, so i ulje. Promešati da se svi sastojci dobro sjedine. Smesa treba da je glatka i bez grudvica.

Potom dodati preostalo brašno i umesiti testo. Ostaviti da odstoji sat vremena. Kada je testo naraslo opet premesiti i podeliti na 4 dela.

Svaki deo razvući u pravugaonik i narendati margarin, pritisnuti i ponoviti postupak, stim sto na poslednji deo ne rendati margarin.

Malo razvući i presaviti testo. Posuti obe strane brašno i opet malo razvući. Testo podeliti na dva dela.

Jedan deo ostaviti sa strane, a jedan razvući. Sir i pavlaku pomešati (dodati malo soli ako sir nije slan) i premazati jednu polovinu testa sa polovinom fila.

I sa drugom polovinom testa preklopiti. Umutiti žumanca i premazati testo, zatim posoliti susamom ili lanom.

Zatim nožem za picu ili sa običnim nožem seći trake.

Štapiće rukom zavrnuti i ređati u podmazan pleh.

Zagrejati rernu na 200 C i peći 20 minuta.

Od ove mere dobijaju se tri puna pleha.

Naši proizvodi

Lisnati štapići sa sirom

Koraci pripreme

U posudu dodati toplu vodu, zatim dodati kvasac, šećer i malo brašna (1-2 kašike). Promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Zatim dodati pola mere brašna, jogurt, so i ulje. Promešati da se svi sastojci dobro sjedine. Smesa treba da je glatka i bez grudvica.

Potom dodati preostalo brašno i umesiti testo. Ostaviti da odstoji sat vremena. Kada je testo naraslo opet premesiti i podeliti na 4 dela.

Svaki deo razvući u pravugaonik i narendati margarin, pritisnuti i ponoviti postupak, stim sto na poslednji deo ne rendati margarin.

Malo razvući i presaviti testo. Posuti obe strane brašno i opet malo razvući. Testo podeliti na dva dela.

Jedan deo ostaviti sa strane, a jedan razvući. Sir i pavlaku pomešati (dodati malo soli ako sir nije slan) i premazati jednu polovinu testa sa polovinom fila.

I sa drugom polovinom testa preklopiti. Umutiti žumanca i premazati testo, zatim posoliti susamom ili lanom.

Zatim nožem za picu ili sa običnim nožem seći trake.

Štapiće rukom zavrnuti i ređati u podmazan pleh.

Zagrejati rernu na 200 C i peći 20 minuta.

Od ove mere dobijaju se tri puna pleha.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept