burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40-tak

Lisnati rolat sa šunkom i pavlakom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40-tak

Sastojci

1 kg brašna

2 kesice C praška za pecivo

1 kašika soli

1 kašičica šećera

100 ml ulja

1 margarin

300 ml kečapa

400 ml pavlake

origano po želji

600-700 ml mleka

300-400 g šunke, pršute...po željji

Lisnati rolat sa šunkom i pavlakom

Koraci pripreme

Zamesiti brašno 800 g sa 2 kesice C prasška za pecivo, šećerom i soli.

Dobro zamesiti i ostaviti pola sata da nadođe na toplom mestu. Uzeti testo ii podeliti na dva dela .Oba dela isto uraditi.

Razvući pola testa u pravougaonik sa oklagijom dodajući postepeno brašno, da se testo ne lepi.

Draž je u tome (poseban je recept unikatan po tome), što ćemo umutiti margarin sa pavlakom dobro, pa polovinu smese razvući po kori kašikom.

Odozgo staviti kečap koji ćemo takođe razliti polako kašikom, a onda poređati šunku i poželji ostalo, npr.origano.

Zatim urolati testo u rolat i seći na kolutove, ređati u pleh udaljene malo jedne od druge jer ćemo rolate (pice extra), ostaviti 45 minuta da se udvostruče.

Tako uraditi isto i sa drugom polovinom testa.

Uključiti rernu na 250 C da se zagreje, pa staviti pice extra da se peku 20 minuta, pa smanjiti na 180 C još 30 minuta (da dobiju lepu tamno žutu boju).

Zatim izvaditi, pokriti salvetom (kuhinjskom krpom) 10 minuta pa poslužiti.

Naši proizvodi

Lisnati rolat sa šunkom i pavlakom

Koraci pripreme

Zamesiti brašno 800 g sa 2 kesice C prasška za pecivo, šećerom i soli.

Dobro zamesiti i ostaviti pola sata da nadođe na toplom mestu. Uzeti testo ii podeliti na dva dela .Oba dela isto uraditi.

Razvući pola testa u pravougaonik sa oklagijom dodajući postepeno brašno, da se testo ne lepi.

Draž je u tome (poseban je recept unikatan po tome), što ćemo umutiti margarin sa pavlakom dobro, pa polovinu smese razvući po kori kašikom.

Odozgo staviti kečap koji ćemo takođe razliti polako kašikom, a onda poređati šunku i poželji ostalo, npr.origano.

Zatim urolati testo u rolat i seći na kolutove, ređati u pleh udaljene malo jedne od druge jer ćemo rolate (pice extra), ostaviti 45 minuta da se udvostruče.

Tako uraditi isto i sa drugom polovinom testa.

Uključiti rernu na 250 C da se zagreje, pa staviti pice extra da se peku 20 minuta, pa smanjiti na 180 C još 30 minuta (da dobiju lepu tamno žutu boju).

Zatim izvaditi, pokriti salvetom (kuhinjskom krpom) 10 minuta pa poslužiti.

Autor

Brankica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept