0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
35-40 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
35-40 komada
1/2 kg mekog brašna
1 kašika soli
1 kašičica šećera
1 kesica C suvog kvasca
200 ml mleka
100 ml ulja
125 g putera
300 g zrelog sira
1 jaje
50 g semenki suncokreta
Pomešati mlako mleko, kvasac, šećer pa sipati u prosejano brašno.
Polako mešati varjačom, dodati so, ulje i zamesiti srednje tvrdo testo (ne koristiti svo brašno, ostaviti malo za kasnije). Treba da narasta dok se ne udvostruči.
Onda podeliti na 6 delova pa rastanjiti svaki oklagijom u krug veličine većeg tanjira.
Jedan krug namazati omekšalim puterom, preklopiti drugim i tako do šestog kruga. Zadnji krug ne mazati nego oklagijom rastanjiti što više.
Sekačem za picu seći trouglove željene veličine.
Na svaki staviti fil od izgnječenog sira pomešanog sa belancetom, pa rolati kiflice.Ostatkom putera podmazati pleh pa ređati kroasane.
Zagrejati rernu pa mazati kroasane žumancetom izmešanim sa 3 kašike ulja, a zatim posuti suncokretom.
Peći na 200°C oko 15 minuta, dok lepo ne požute.
Pomešati mlako mleko, kvasac, šećer pa sipati u prosejano brašno.
Polako mešati varjačom, dodati so, ulje i zamesiti srednje tvrdo testo (ne koristiti svo brašno, ostaviti malo za kasnije). Treba da narasta dok se ne udvostruči.
Onda podeliti na 6 delova pa rastanjiti svaki oklagijom u krug veličine većeg tanjira.
Jedan krug namazati omekšalim puterom, preklopiti drugim i tako do šestog kruga. Zadnji krug ne mazati nego oklagijom rastanjiti što više.
Sekačem za picu seći trouglove željene veličine.
Na svaki staviti fil od izgnječenog sira pomešanog sa belancetom, pa rolati kiflice.Ostatkom putera podmazati pleh pa ređati kroasane.
Zagrejati rernu pa mazati kroasane žumancetom izmešanim sa 3 kašike ulja, a zatim posuti suncokretom.
Peći na 200°C oko 15 minuta, dok lepo ne požute.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.