burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija35-40 komada

Lisnati kroasani sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
35-40 komada

Sastojci

1/2 kg mekog brašna

1 kašika soli

1 kašičica šećera

1 kesica C suvog kvasca

200 ml mleka

100 ml ulja

125 g putera

300 g zrelog sira

1 jaje

50 g semenki suncokreta

Lisnati kroasani sa sirom

Koraci pripreme

Pomešati mlako mleko, kvasac, šećer pa sipati u prosejano brašno.

Polako mešati varjačom, dodati so, ulje i zamesiti srednje tvrdo testo (ne koristiti svo brašno, ostaviti malo za kasnije). Treba da narasta dok se ne udvostruči.

Onda podeliti na 6 delova pa rastanjiti svaki oklagijom u krug veličine većeg tanjira.

Jedan krug namazati omekšalim puterom, preklopiti drugim i tako do šestog kruga. Zadnji krug ne mazati nego oklagijom rastanjiti što više.

Sekačem za picu seći trouglove željene veličine.

Na svaki staviti fil od izgnječenog sira pomešanog sa belancetom, pa rolati kiflice.Ostatkom putera podmazati pleh pa ređati kroasane.

Zagrejati rernu pa mazati kroasane žumancetom izmešanim sa 3 kašike ulja, a zatim posuti suncokretom.

Peći na 200°C oko 15 minuta, dok lepo ne požute.

Naši proizvodi

Lisnati kroasani sa sirom

Koraci pripreme

Pomešati mlako mleko, kvasac, šećer pa sipati u prosejano brašno.

Polako mešati varjačom, dodati so, ulje i zamesiti srednje tvrdo testo (ne koristiti svo brašno, ostaviti malo za kasnije). Treba da narasta dok se ne udvostruči.

Onda podeliti na 6 delova pa rastanjiti svaki oklagijom u krug veličine većeg tanjira.

Jedan krug namazati omekšalim puterom, preklopiti drugim i tako do šestog kruga. Zadnji krug ne mazati nego oklagijom rastanjiti što više.

Sekačem za picu seći trouglove željene veličine.

Na svaki staviti fil od izgnječenog sira pomešanog sa belancetom, pa rolati kiflice.Ostatkom putera podmazati pleh pa ređati kroasane.

Zagrejati rernu pa mazati kroasane žumancetom izmešanim sa 3 kašike ulja, a zatim posuti suncokretom.

Peći na 200°C oko 15 minuta, dok lepo ne požute.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept