burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Lisnate puž pogačice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

700 g brašna

1 čaša jogurta

1/2 čaše vode ili mleka

1/2 čaše ulja

1 jaje + 1 žumance

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

250 g margarina

oko 100 g kačkavalja

Lisnate puž pogačice

Koraci pripreme

U posudu za mešenje stavite brašno, jogurt, mleko ili vodu, C suvi kvasac, šećer, so i ulje pa zamesite glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite oko dvadesetak minuta da naraste.

Sada izvadite testo na radnu površinu, posutu brašnom i lagano ga istanjite rukama u obliku salame.

Podelite na desetak delova (lopti) i svaku loptu razvucite u krug, premažite omekšalim margarinom i stavljajte jednu na drugu (poslednju nemojte premazivati).

Ovako složene i premazane krugove oklagijom razvucite debljine manje od 1cm pa premažite omekšalim margarinom. Preklopite na pola, premažite margarinom preklopljeni deo pa preko njega preklopite drugu polovinu kruga.

Ponovo razvucite testo, ali u obliku dužeg a užeg pravougaonika, pa opet premažite margarinom. Preklopite uži deo do pola, premažite ga, a zatim drugi deo preklopite na prvi premazan deo. Na kraju opet razvucite u veliki krug, premažite margarinom i uvijte u obliku rolne.

Isecite na delove širine oko 3-4 cm pa sredinu svakog dela pritisnite prstima tako da napravite malo udubljenje. U njega ubacite tanke listiće kačkavalja.

Ređajte na podmazan pleh, ostavite da odmara desetak minuta, pa premažite umućenim žumancetom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisno od rerne), tj dok ne porumeni.

Naši proizvodi

Lisnate puž pogačice

Koraci pripreme

U posudu za mešenje stavite brašno, jogurt, mleko ili vodu, C suvi kvasac, šećer, so i ulje pa zamesite glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite oko dvadesetak minuta da naraste.

Sada izvadite testo na radnu površinu, posutu brašnom i lagano ga istanjite rukama u obliku salame.

Podelite na desetak delova (lopti) i svaku loptu razvucite u krug, premažite omekšalim margarinom i stavljajte jednu na drugu (poslednju nemojte premazivati).

Ovako složene i premazane krugove oklagijom razvucite debljine manje od 1cm pa premažite omekšalim margarinom. Preklopite na pola, premažite margarinom preklopljeni deo pa preko njega preklopite drugu polovinu kruga.

Ponovo razvucite testo, ali u obliku dužeg a užeg pravougaonika, pa opet premažite margarinom. Preklopite uži deo do pola, premažite ga, a zatim drugi deo preklopite na prvi premazan deo. Na kraju opet razvucite u veliki krug, premažite margarinom i uvijte u obliku rolne.

Isecite na delove širine oko 3-4 cm pa sredinu svakog dela pritisnite prstima tako da napravite malo udubljenje. U njega ubacite tanke listiće kačkavalja.

Ređajte na podmazan pleh, ostavite da odmara desetak minuta, pa premažite umućenim žumancetom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisno od rerne), tj dok ne porumeni.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept