0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
4 jaja
500 ml mlakog mleka
400 ml ulja
10 g C suvog kvasca ili 40 g svežeg
1 kašika šećera
2 kašičice soli
250 g margarina
brašno po potrebi
susam
U posudu pomešati kvasac, 150 ml mlakog mleka, 1 kašiku šećera, 2 kašike brašna, dobro promešati i ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.
Kada se kvasac aktivirao dodati 400 ml ulja, 3 jaja, ostatak mleka, so i brašno, zamesiti meko testo. Ostaviti ga da naraste oko 20 minuta.
Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 10 jednakih delova. Od prvih 5 delova razvuci 5 kore, 4 premazati sa polovinom omekšalog margarina i ređati jednu preko druge, petu ne premazivati i razvući koru debljine 1 cm.
Podeliti testo na 20 trouglova puniti ih po želji sirom, sunkom ili nekim slatkim namazom kremom ili džemom, filovati kiflice i redjati u pleh premazan margarinom isto to ponovite i sa ostalih 5 kora.
Kiflice ostaviti da se udvostruče oko 15-20 minuta, premazati ih upućenim jajetom i posuti susamom, peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Gotove kroasan kiflice dok su vruće premazati uljem ili rastopljenim margarinom.
Ako pravite slatku verziju kroasana uvaljajte ih u C šećer u prahu i C vanilin šećer.
U posudu pomešati kvasac, 150 ml mlakog mleka, 1 kašiku šećera, 2 kašike brašna, dobro promešati i ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.
Kada se kvasac aktivirao dodati 400 ml ulja, 3 jaja, ostatak mleka, so i brašno, zamesiti meko testo. Ostaviti ga da naraste oko 20 minuta.
Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 10 jednakih delova. Od prvih 5 delova razvuci 5 kore, 4 premazati sa polovinom omekšalog margarina i ređati jednu preko druge, petu ne premazivati i razvući koru debljine 1 cm.
Podeliti testo na 20 trouglova puniti ih po želji sirom, sunkom ili nekim slatkim namazom kremom ili džemom, filovati kiflice i redjati u pleh premazan margarinom isto to ponovite i sa ostalih 5 kora.
Kiflice ostaviti da se udvostruče oko 15-20 minuta, premazati ih upućenim jajetom i posuti susamom, peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Gotove kroasan kiflice dok su vruće premazati uljem ili rastopljenim margarinom.
Ako pravite slatku verziju kroasana uvaljajte ih u C šećer u prahu i C vanilin šećer.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.