burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Lisnate kroasan kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

4 jaja

500 ml mlakog mleka

400 ml ulja

10 g C suvog kvasca ili 40 g svežeg

1 kašika šećera

2 kašičice soli

250 g margarina

brašno po potrebi

susam

Lisnate kroasan kiflice

Koraci pripreme

U posudu pomešati kvasac, 150 ml mlakog mleka, 1 kašiku šećera, 2 kašike brašna, dobro promešati i ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.

Kada se kvasac aktivirao dodati 400 ml ulja, 3 jaja, ostatak mleka, so i brašno, zamesiti meko testo. Ostaviti ga da naraste oko 20 minuta.

Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 10 jednakih delova. Od prvih 5 delova razvuci 5 kore, 4 premazati sa polovinom omekšalog margarina i ređati jednu preko druge, petu ne premazivati i razvući koru debljine 1 cm.

Podeliti testo na 20 trouglova puniti ih po želji sirom, sunkom ili nekim slatkim namazom kremom ili džemom, filovati kiflice i redjati u pleh premazan margarinom isto to ponovite i sa ostalih 5 kora.

Kiflice ostaviti da se udvostruče oko 15-20 minuta, premazati ih upućenim jajetom i posuti susamom, peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Gotove kroasan kiflice dok su vruće premazati uljem ili rastopljenim margarinom.

Ako pravite slatku verziju kroasana uvaljajte ih u C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Naši proizvodi

Lisnate kroasan kiflice

Koraci pripreme

U posudu pomešati kvasac, 150 ml mlakog mleka, 1 kašiku šećera, 2 kašike brašna, dobro promešati i ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.

Kada se kvasac aktivirao dodati 400 ml ulja, 3 jaja, ostatak mleka, so i brašno, zamesiti meko testo. Ostaviti ga da naraste oko 20 minuta.

Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 10 jednakih delova. Od prvih 5 delova razvuci 5 kore, 4 premazati sa polovinom omekšalog margarina i ređati jednu preko druge, petu ne premazivati i razvući koru debljine 1 cm.

Podeliti testo na 20 trouglova puniti ih po želji sirom, sunkom ili nekim slatkim namazom kremom ili džemom, filovati kiflice i redjati u pleh premazan margarinom isto to ponovite i sa ostalih 5 kora.

Kiflice ostaviti da se udvostruče oko 15-20 minuta, premazati ih upućenim jajetom i posuti susamom, peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Gotove kroasan kiflice dok su vruće premazati uljem ili rastopljenim margarinom.

Ako pravite slatku verziju kroasana uvaljajte ih u C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept