burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2 pleha

Lisnate kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2 pleha

Sastojci

2,5 dl mleka

2,5 dl vode

1 kesica C kvasca

2 dl ulja

par kapi sirćeta

so

šećer

1 kg brašna (otprilike)

400 g sira

2 jaja

50 g susama

200 g margarina

Lisnate kiflice

Koraci pripreme

U sud sipati mlako mleko i kvasac sa malo šećera i par kašika brašna, ostaviti da nadođe kvasac.

Zatim dodati vodu, ulje, prstohvat soli, par kapi sirćeta i sa brašnom zamesiti testo.

Od dobijenog testa napraviti 8 jufkica i ostaviti da narastu.

Uzeti 4 jufke, rastanjiti svaku posebno (veličine plitkog tanjira), ređati jufka pa namazati margarinom pa jufka +margarin.

Zadnja tj. četvrta jufka se ne maže margarinom nego se razoklagija u veliki krug.

Iseći testo u trouglove i staviti (sir razmutiti sa 1 jajetom i posoliti po ukusu) nadev od sira.

Zarolati kiflice i poređati ih u nauljen pleh. Ponoviti postupak sa preostale 4 jufkice.

Ulupati 1 jaje pa premazati kiflice i posuti susamom.

Rernu zagrejati na 220 C i prvih10 minuta peći tako, a zatim smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 10-15 minuta.

Naši proizvodi

Lisnate kiflice

Koraci pripreme

U sud sipati mlako mleko i kvasac sa malo šećera i par kašika brašna, ostaviti da nadođe kvasac.

Zatim dodati vodu, ulje, prstohvat soli, par kapi sirćeta i sa brašnom zamesiti testo.

Od dobijenog testa napraviti 8 jufkica i ostaviti da narastu.

Uzeti 4 jufke, rastanjiti svaku posebno (veličine plitkog tanjira), ređati jufka pa namazati margarinom pa jufka +margarin.

Zadnja tj. četvrta jufka se ne maže margarinom nego se razoklagija u veliki krug.

Iseći testo u trouglove i staviti (sir razmutiti sa 1 jajetom i posoliti po ukusu) nadev od sira.

Zarolati kiflice i poređati ih u nauljen pleh. Ponoviti postupak sa preostale 4 jufkice.

Ulupati 1 jaje pa premazati kiflice i posuti susamom.

Rernu zagrejati na 220 C i prvih10 minuta peći tako, a zatim smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 10-15 minuta.

Autor

Jasminka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept