0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
90 minuta
Lako se priprema
2 pleha
Vreme pripreme:
90 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 pleha
2,5 dl mleka
2,5 dl vode
1 kesica C kvasca
2 dl ulja
par kapi sirćeta
so
šećer
1 kg brašna (otprilike)
400 g sira
2 jaja
50 g susama
200 g margarina
U sud sipati mlako mleko i kvasac sa malo šećera i par kašika brašna, ostaviti da nadođe kvasac.
Zatim dodati vodu, ulje, prstohvat soli, par kapi sirćeta i sa brašnom zamesiti testo.
Od dobijenog testa napraviti 8 jufkica i ostaviti da narastu.
Uzeti 4 jufke, rastanjiti svaku posebno (veličine plitkog tanjira), ređati jufka pa namazati margarinom pa jufka +margarin.
Zadnja tj. četvrta jufka se ne maže margarinom nego se razoklagija u veliki krug.
Iseći testo u trouglove i staviti (sir razmutiti sa 1 jajetom i posoliti po ukusu) nadev od sira.
Zarolati kiflice i poređati ih u nauljen pleh. Ponoviti postupak sa preostale 4 jufkice.
Ulupati 1 jaje pa premazati kiflice i posuti susamom.
Rernu zagrejati na 220 C i prvih10 minuta peći tako, a zatim smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 10-15 minuta.
U sud sipati mlako mleko i kvasac sa malo šećera i par kašika brašna, ostaviti da nadođe kvasac.
Zatim dodati vodu, ulje, prstohvat soli, par kapi sirćeta i sa brašnom zamesiti testo.
Od dobijenog testa napraviti 8 jufkica i ostaviti da narastu.
Uzeti 4 jufke, rastanjiti svaku posebno (veličine plitkog tanjira), ređati jufka pa namazati margarinom pa jufka +margarin.
Zadnja tj. četvrta jufka se ne maže margarinom nego se razoklagija u veliki krug.
Iseći testo u trouglove i staviti (sir razmutiti sa 1 jajetom i posoliti po ukusu) nadev od sira.
Zarolati kiflice i poređati ih u nauljen pleh. Ponoviti postupak sa preostale 4 jufkice.
Ulupati 1 jaje pa premazati kiflice i posuti susamom.
Rernu zagrejati na 220 C i prvih10 minuta peći tako, a zatim smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 10-15 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.