burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme150 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Lisnate kiflice sa margarinom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
150 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

2 jaja

2 belanca

1 čaša mleka

1 čaša vode

1 kesica suvog C kvasca

1 margarin

1 kašičica soli

2 kašike šećera

6 kašika ulja

brašno po potrebi

Lisnate kiflice sa margarinom

Koraci pripreme

U čaši mlake vode dodati suvi C kvasac, šećer, so i 3 kašike brašna, ostaviti da krene.

Zatim u drugoj posudi pomešati jaja, belance, mleko, ulje i dodati predhodno pripremljeni kvasac, zatim sve sjediniti i dodati brašno po potrebi.

Ostaviti da odstoji barem sat vremena.

Nakon toga celu smesu podeliti na tri dela, svaku rastanjiti oklagijom i premazati prvu margarinom, preklopiti drugom, drugu namazati takođe margarinom i preklopiti trećom koji takođe namažemo margarinom.

Zatim iseći na 8 delova, i umotati kiflice koje zatim sečemo na polovine i ređamo u podmazani pleh, kiflice premazati žumancem.

Peći na 225 stepeni 30 minuta, a zatim smanjiti na 200 stepeni još nekih 10-tak minuta i služiti tople.

Naši proizvodi

Lisnate kiflice sa margarinom

Koraci pripreme

U čaši mlake vode dodati suvi C kvasac, šećer, so i 3 kašike brašna, ostaviti da krene.

Zatim u drugoj posudi pomešati jaja, belance, mleko, ulje i dodati predhodno pripremljeni kvasac, zatim sve sjediniti i dodati brašno po potrebi.

Ostaviti da odstoji barem sat vremena.

Nakon toga celu smesu podeliti na tri dela, svaku rastanjiti oklagijom i premazati prvu margarinom, preklopiti drugom, drugu namazati takođe margarinom i preklopiti trećom koji takođe namažemo margarinom.

Zatim iseći na 8 delova, i umotati kiflice koje zatim sečemo na polovine i ređamo u podmazani pleh, kiflice premazati žumancem.

Peći na 225 stepeni 30 minuta, a zatim smanjiti na 200 stepeni još nekih 10-tak minuta i služiti tople.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept