burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija60-70

Lisnate kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
60-70

Sastojci

1,5 kg brašna

mleko po potrebi

2 jaja + 1 belance

1,5 kašika soli

2 kašičice šećera

1,5 kesica C suvog kvasca

180 g kiselog mleka

1 margarin

susam za posipanje

1 žumance za premazivanje

Lisnate kiflice

Koraci pripreme

U manju posudu staviti kvasac, 2 kašičice šećera, 2 kašike brašna i 100 ml toplog mleka. Izmešati i ostaviti da se kvasac aktivira oko 10 minuta.

U vanglu staviti brašno, pa dodati so i promešati. Napraviti rupu po sredini, pa dodati dva jaja i 1 belance, 1 čašu kiselog mleka, aktivirani kvasac i zamestiti toplim mlekom.

Izmesiti lepo, pa testo odmah podeliti na 6 jednakih delova.

Oklagijom svaki deo razvući na krug prečnika 25 cm i svaki premazati šestinom margarina sobne temperature (margarin se takođe deli na 6 delova).

Krug zaseći od spolja ka unutra, ali ne do kraja, na 8 delova, pa preklopiti svaki deo jedan preko drugog.

Ponoviti postupak sa ostalim testom.

Sada svaku sklopljenu lopticu oklagijom razviti u krug prečnika oko 30 cm. Rezati kifle željene veličine (ja od svakog kruga izvadim 12 kiflica).

Kifle ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoje oko 30 minuta (u zavisnosti od temperature sobe), premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći dok ne porumene na 250°C u prethodno zagrejanoj rerni. Pečene kifle premazati uljem.

Naši proizvodi

Lisnate kiflice

Koraci pripreme

U manju posudu staviti kvasac, 2 kašičice šećera, 2 kašike brašna i 100 ml toplog mleka. Izmešati i ostaviti da se kvasac aktivira oko 10 minuta.

U vanglu staviti brašno, pa dodati so i promešati. Napraviti rupu po sredini, pa dodati dva jaja i 1 belance, 1 čašu kiselog mleka, aktivirani kvasac i zamestiti toplim mlekom.

Izmesiti lepo, pa testo odmah podeliti na 6 jednakih delova.

Oklagijom svaki deo razvući na krug prečnika 25 cm i svaki premazati šestinom margarina sobne temperature (margarin se takođe deli na 6 delova).

Krug zaseći od spolja ka unutra, ali ne do kraja, na 8 delova, pa preklopiti svaki deo jedan preko drugog.

Ponoviti postupak sa ostalim testom.

Sada svaku sklopljenu lopticu oklagijom razviti u krug prečnika oko 30 cm. Rezati kifle željene veličine (ja od svakog kruga izvadim 12 kiflica).

Kifle ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoje oko 30 minuta (u zavisnosti od temperature sobe), premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći dok ne porumene na 250°C u prethodno zagrejanoj rerni. Pečene kifle premazati uljem.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept