burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija32

Lisnate kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
32

Sastojci

200 ml mleka

1 kesica C suvog kvasca

2 kašičice soli

3 kašičice šećera

200 ml jogurta

oko 1kg brašna

2 jajeta

250 g margarina

susam po potrebi

Lisnate kiflice

Koraci pripreme

U činiju staviti mlako mleka, šećera, kašiku brašna i C suvi kvasac. Sve pomešati i ostaviti da nadođe.

Kada je kvasac nadošao dodati so, jogurt i jedno jaje. Zamesiti testo, brašno dodavati po potrebi, ne sve od jednom.

Kada ste zamesili testo podeliti ga na 12 delova. Umesiti 12 jufki. Svaku jufku razvući oklagijom.

Otopite margarin kako bi vam bilo lakše da ga mažete.

Staviti jednu razvijenu koru pa premazati margarinom, pa drugu i tako sve do šeste, šestu ne mažete. Isto uraditi i sa ostalih šest.

Radni sto pobrašnjaviti i razviti kup od šest namazanih kora. Kada ste razvili testo sečete ga na 16 delova (trouglova).

Kiflice mogu biti prazne, a možete ih i puniti. Međutim ukoliko želite da kiflice budu slatke samo smanjite jednu kašičicu soli u testu.

Uvijene kiflice ređati u tepsiji prekrivenoj pek papirom, premazati jajetom i posuti susamom.

Staviti u već zagrejanoj rerni i peći dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Pečene kiflice uviti u čistoj krpi.

Naši proizvodi

Lisnate kiflice

Koraci pripreme

U činiju staviti mlako mleka, šećera, kašiku brašna i C suvi kvasac. Sve pomešati i ostaviti da nadođe.

Kada je kvasac nadošao dodati so, jogurt i jedno jaje. Zamesiti testo, brašno dodavati po potrebi, ne sve od jednom.

Kada ste zamesili testo podeliti ga na 12 delova. Umesiti 12 jufki. Svaku jufku razvući oklagijom.

Otopite margarin kako bi vam bilo lakše da ga mažete.

Staviti jednu razvijenu koru pa premazati margarinom, pa drugu i tako sve do šeste, šestu ne mažete. Isto uraditi i sa ostalih šest.

Radni sto pobrašnjaviti i razviti kup od šest namazanih kora. Kada ste razvili testo sečete ga na 16 delova (trouglova).

Kiflice mogu biti prazne, a možete ih i puniti. Međutim ukoliko želite da kiflice budu slatke samo smanjite jednu kašičicu soli u testu.

Uvijene kiflice ređati u tepsiji prekrivenoj pek papirom, premazati jajetom i posuti susamom.

Staviti u već zagrejanoj rerni i peći dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Pečene kiflice uviti u čistoj krpi.

Autor

Dejana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept