0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
32
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
32
200 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
2 kašičice soli
3 kašičice šećera
200 ml jogurta
oko 1kg brašna
2 jajeta
250 g margarina
susam po potrebi
U činiju staviti mlako mleka, šećera, kašiku brašna i C suvi kvasac. Sve pomešati i ostaviti da nadođe.
Kada je kvasac nadošao dodati so, jogurt i jedno jaje. Zamesiti testo, brašno dodavati po potrebi, ne sve od jednom.
Kada ste zamesili testo podeliti ga na 12 delova. Umesiti 12 jufki. Svaku jufku razvući oklagijom.
Otopite margarin kako bi vam bilo lakše da ga mažete.
Staviti jednu razvijenu koru pa premazati margarinom, pa drugu i tako sve do šeste, šestu ne mažete. Isto uraditi i sa ostalih šest.
Radni sto pobrašnjaviti i razviti kup od šest namazanih kora. Kada ste razvili testo sečete ga na 16 delova (trouglova).
Kiflice mogu biti prazne, a možete ih i puniti. Međutim ukoliko želite da kiflice budu slatke samo smanjite jednu kašičicu soli u testu.
Uvijene kiflice ređati u tepsiji prekrivenoj pek papirom, premazati jajetom i posuti susamom.
Staviti u već zagrejanoj rerni i peći dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Pečene kiflice uviti u čistoj krpi.
U činiju staviti mlako mleka, šećera, kašiku brašna i C suvi kvasac. Sve pomešati i ostaviti da nadođe.
Kada je kvasac nadošao dodati so, jogurt i jedno jaje. Zamesiti testo, brašno dodavati po potrebi, ne sve od jednom.
Kada ste zamesili testo podeliti ga na 12 delova. Umesiti 12 jufki. Svaku jufku razvući oklagijom.
Otopite margarin kako bi vam bilo lakše da ga mažete.
Staviti jednu razvijenu koru pa premazati margarinom, pa drugu i tako sve do šeste, šestu ne mažete. Isto uraditi i sa ostalih šest.
Radni sto pobrašnjaviti i razviti kup od šest namazanih kora. Kada ste razvili testo sečete ga na 16 delova (trouglova).
Kiflice mogu biti prazne, a možete ih i puniti. Međutim ukoliko želite da kiflice budu slatke samo smanjite jednu kašičicu soli u testu.
Uvijene kiflice ređati u tepsiji prekrivenoj pek papirom, premazati jajetom i posuti susamom.
Staviti u već zagrejanoj rerni i peći dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Pečene kiflice uviti u čistoj krpi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.