0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
3 komad Jaja
2 kašičica Secer
200 ml Mleko
200 ml Voda
50 ml Ulje
100 ml Jogurt
Po potrebi kg Brasno
2 kašičica So
200 g Sir
200 g Cajna kobasica
200 g Sunka
1 komad Zumanac
50 ml Mleko
250 g Margarin
Veoma mekane, ukusne i jednostavne za pripremu 🥰❤️
U brasno dodati so, secer, isipati kesicu kvasca, jaja, toplu vodu, toplo mleko, ulje, jogurt, zamesiti testo. Brasno dodavati po potrebi, i ostaviti testo da nadodje.
Kada nadodje, testo podeliti na osam loptica, rasklagijati ih i spajati po cetiri, i izmedju na tri izrendati zaledjeni margarin, na cetvrtu se ne renda. Ostaviti pola sata da testo odmori.
Prvi deo kora rasklagijati, iseci nozem trouglice, na velicinu koju zelite. Na pocetku trouglica stavljati po malo sira, iseckane cajne kobasice i sunke, urolati kiflice, staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti sa drugim delom testa. Ostaviti da nadodju, pa ih premazati umucenim zumancetom sa malo mleka, posuti susamom i peci u zagrejanoj relni na 180 stepeni.
Veoma mekane, ukusne i jednostavne za pripremu 🥰❤️
U brasno dodati so, secer, isipati kesicu kvasca, jaja, toplu vodu, toplo mleko, ulje, jogurt, zamesiti testo. Brasno dodavati po potrebi, i ostaviti testo da nadodje.
Kada nadodje, testo podeliti na osam loptica, rasklagijati ih i spajati po cetiri, i izmedju na tri izrendati zaledjeni margarin, na cetvrtu se ne renda. Ostaviti pola sata da testo odmori.
Prvi deo kora rasklagijati, iseci nozem trouglice, na velicinu koju zelite. Na pocetku trouglica stavljati po malo sira, iseckane cajne kobasice i sunke, urolati kiflice, staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti sa drugim delom testa. Ostaviti da nadodju, pa ih premazati umucenim zumancetom sa malo mleka, posuti susamom i peci u zagrejanoj relni na 180 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.