burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Lisnate kifle sa kečapom i kačkavaljem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

oko 700 g belog brašna

1 kesica C Suvi kvasac

1 kašičica šećera

2 kašičica soli

100 g kečapa

300 ml vode

125 g margarina

oko 100 g kačkavalja

po želji lanenog semena

Lisnate kifle sa kečapom i kačkavaljem

Ove kifle, kojima kečap daje poseban ukus su meke, vazdušaste, lisnate, jednom rečju fenomenalne. Pogodne su za doručak, večeru kao i za slavske i druge trpeze. Ukoliko želite posnu varijantu, samo izostavite kačkavalj ili koristite biljni. Od ♥ vam ih preporučujem a posebno ljubiteljima peciva...

Koraci pripreme

Testo:

U manji sud sipajte pola količine mlake vode dodajte šećer, 2 kašike brašna i suvi kvasac, dobro izmešajte kašikom pa ostavite da se kvasac aktivira.
U sud za mešenje sipajte polovinu brašna, dodajte so, kečap, ostatak mlake vode i aktivirani kvasac pa sve zajedno mesite rukama uz postepeno dodavanje brašna. Zatim prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i mesite sve dok ne dobijete glatko testo srednje čvrstine. Podelite ga na 10 delova, oblikujte jednake lopte, premažite uljem i ostavite ih pokrivene da odmaraju 15-20 minuta.

Premazivanje i pravljenje trouglova:

Nakon toga svaku loptu malo razvucite rukom ili oklagijom, premažite ih omekšalim margarinom i redjajte po 5 lopti jednu na drugu (petu loptu nemojte premazivati).
Nakon toga razvucite oklagijom prvih pet naređanih lopti u krug, pospite celu koru lanenim semenom, pa pređite oklagijom preko njih da se zalepe za koru. Zatim pomoću oklagije okrenite koru tako da laneno seme bude na radnoj površini. Secite trouglove, na dnu ih triput zarežite i na svaki trougao stavite po parče kačkavalja. Uvijajte trouglove u kiflu pa ih ređajte na margarinom podmazan pleh.
Ponovite postupak i sa ostalih pet lopti.

Pečenje:

Kifle ostavite da odmaraju oko petnaestak minuta pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 5 min. a zatim smanjite na 180 st. i pecite još 15-20 min. (zavisno od rerne).

Naši proizvodi

Lisnate kifle sa kečapom i kačkavaljem

Ove kifle, kojima kečap daje poseban ukus su meke, vazdušaste, lisnate, jednom rečju fenomenalne. Pogodne su za doručak, večeru kao i za slavske i druge trpeze. Ukoliko želite posnu varijantu, samo izostavite kačkavalj ili koristite biljni. Od ♥ vam ih preporučujem a posebno ljubiteljima peciva...

Koraci pripreme

Testo:

U manji sud sipajte pola količine mlake vode dodajte šećer, 2 kašike brašna i suvi kvasac, dobro izmešajte kašikom pa ostavite da se kvasac aktivira.
U sud za mešenje sipajte polovinu brašna, dodajte so, kečap, ostatak mlake vode i aktivirani kvasac pa sve zajedno mesite rukama uz postepeno dodavanje brašna. Zatim prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i mesite sve dok ne dobijete glatko testo srednje čvrstine. Podelite ga na 10 delova, oblikujte jednake lopte, premažite uljem i ostavite ih pokrivene da odmaraju 15-20 minuta.

Premazivanje i pravljenje trouglova:

Nakon toga svaku loptu malo razvucite rukom ili oklagijom, premažite ih omekšalim margarinom i redjajte po 5 lopti jednu na drugu (petu loptu nemojte premazivati).
Nakon toga razvucite oklagijom prvih pet naređanih lopti u krug, pospite celu koru lanenim semenom, pa pređite oklagijom preko njih da se zalepe za koru. Zatim pomoću oklagije okrenite koru tako da laneno seme bude na radnoj površini. Secite trouglove, na dnu ih triput zarežite i na svaki trougao stavite po parče kačkavalja. Uvijajte trouglove u kiflu pa ih ređajte na margarinom podmazan pleh.
Ponovite postupak i sa ostalih pet lopti.

Pečenje:

Kifle ostavite da odmaraju oko petnaestak minuta pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 5 min. a zatim smanjite na 180 st. i pecite još 15-20 min. (zavisno od rerne).

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept