burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Lisnata pita sa blitvom i sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

500 ml mlake vode

1 kašičica soli

1 kašičica C Sode bikarbone

1 kašika ulja

800 g brašna

Fil:

1 veza blitve

300 g sitan sir

4 jaja

2 kašike C Pšenični griz

1 kašičica soli

200 g otopljenog margarina

20 g seme susama

Lisnata pita sa blitvom i sirom

Koraci pripreme

Priprema testa:
U prosejano brašno dodati so i kašičicu C sode bikarbone. Mlaku vodu pomešati sa uljem pa zamesiti glatko testo koje se ne lepi za prste. Ako je potrebno dodati još malo brašna.

Testo odmah podeliti na dva jednaka dela, svaki deo na 12 loptica. Pokriti ih prijanjajućom folijom i ostavite da miruju oko 30 minuta.

Margarin rastopiti i malo ohladiti. Zatim svih 12 loptica rastanjiti oklagijom do veličine plitkog tanjira i premazati rastopljenim margarinom.

Slagati jednu preko druge svih 12. Poslednju nemojte premazivati. Ovako pripremljeno testo staviti na dno tepsije u kojoj će se peći.

Postupak sa testom ponoviti i sa drugih 12 loptica. Svaku rastanjiti i premazati omekšalim margarinom sem poslednje.

Priprema fila :
Vezu blitve oprati i seckati na sitnije delove. Jaja umutite viljuškom, dodajte sir, so, C pšenični griz i blitvu. Sve lepo sjediniti u jednu nehomogenu masu.

Fil rasporedite preko kore koju ste stavili u tepsiju za pečenje, preko fila pomoću oklagije preneti drugu pripremljenu koru i preklopiti fil.

Ošrtim nožem zaseći pitu na trouglove. Ostatkom fila ili maslimovim uljem pomešanim sa malo mlake vode premazati zadnju koru i posuti semenkama susama.

Peći na 200 C oko 20 minuta, dok ne porumeni.

Naši proizvodi

Lisnata pita sa blitvom i sirom

Koraci pripreme

Priprema testa:
U prosejano brašno dodati so i kašičicu C sode bikarbone. Mlaku vodu pomešati sa uljem pa zamesiti glatko testo koje se ne lepi za prste. Ako je potrebno dodati još malo brašna.

Testo odmah podeliti na dva jednaka dela, svaki deo na 12 loptica. Pokriti ih prijanjajućom folijom i ostavite da miruju oko 30 minuta.

Margarin rastopiti i malo ohladiti. Zatim svih 12 loptica rastanjiti oklagijom do veličine plitkog tanjira i premazati rastopljenim margarinom.

Slagati jednu preko druge svih 12. Poslednju nemojte premazivati. Ovako pripremljeno testo staviti na dno tepsije u kojoj će se peći.

Postupak sa testom ponoviti i sa drugih 12 loptica. Svaku rastanjiti i premazati omekšalim margarinom sem poslednje.

Priprema fila :
Vezu blitve oprati i seckati na sitnije delove. Jaja umutite viljuškom, dodajte sir, so, C pšenični griz i blitvu. Sve lepo sjediniti u jednu nehomogenu masu.

Fil rasporedite preko kore koju ste stavili u tepsiju za pečenje, preko fila pomoću oklagije preneti drugu pripremljenu koru i preklopiti fil.

Ošrtim nožem zaseći pitu na trouglove. Ostatkom fila ili maslimovim uljem pomešanim sa malo mlake vode premazati zadnju koru i posuti semenkama susama.

Peći na 200 C oko 20 minuta, dok ne porumeni.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept