burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Leskovačke kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

200 g belog brašna

600 g speltinog brašna

1 C prašak za pecivo

100 ml ulja

180 g kisele pavlake

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

300 ml mleka

1 jaje

1 belance

1 kašika C suvog kvasca ili 40 g svežeg

3 kašike ajvara

po želji malo obarene blitve i kačkavalja

Leskovačke kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko sipamo C suvi kvasac, šećer, so i brašno, pa kada proradi C suvi kvasac, nakon nekih deset minuta sve to sipamo u veći sud u kom nam je vec speltino brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Dodamo i jaje i belance, ulje i ajvar, pa zamesimo testo. U toku mešenja dodamo pavlaku i zamesimo glatko testo.

Ostavimo da odmori oko sat vremena, premesimo još jednom i onda podelimo na dva dela.

U testo može da se stavi i seckana prethodno na kratko obarena blitva.

Razvučemo kore i sečemo za kifle.

Urolamo kifle i tad uključimo rernu. Peku se oko 40 minuta na 200C.

Kifle se mogu puniti kačkavaljem ili ajvarom.

Naši proizvodi

Leskovačke kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko sipamo C suvi kvasac, šećer, so i brašno, pa kada proradi C suvi kvasac, nakon nekih deset minuta sve to sipamo u veći sud u kom nam je vec speltino brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Dodamo i jaje i belance, ulje i ajvar, pa zamesimo testo. U toku mešenja dodamo pavlaku i zamesimo glatko testo.

Ostavimo da odmori oko sat vremena, premesimo još jednom i onda podelimo na dva dela.

U testo može da se stavi i seckana prethodno na kratko obarena blitva.

Razvučemo kore i sečemo za kifle.

Urolamo kifle i tad uključimo rernu. Peku se oko 40 minuta na 200C.

Kifle se mogu puniti kačkavaljem ili ajvarom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept