burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Lepinje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

500 g brašna

350 ml vode

1 kesica C suvog kvasca

7 g šećera

10 g soli

50 ml ulja

Lepinje

Koraci pripreme

U toplu vodu dodati C suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti par minuta.

Dodati ulje, soli i preostalo brašno i zamesiti testo. Testo će biti malo lepljivo, ali tako treba da bude.

Premazati ga uljem, staviti foliju, pokriti i ostaviti da nadolazi 45 minuta.

Nadošlo testo podeliti na 6 delova i praviti lepinje, pobrašniti ruke kako bi bilo lakše i stavljati u pleh, na pek papir koji smo takođe pobrašnili.

Posuti malo brašna i preko lepinjica i ostaviti ih da nadolaze još nekih 20-tak minuta.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C 15-20 minuta.

Naši proizvodi

Lepinje

Koraci pripreme

U toplu vodu dodati C suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti par minuta.

Dodati ulje, soli i preostalo brašno i zamesiti testo. Testo će biti malo lepljivo, ali tako treba da bude.

Premazati ga uljem, staviti foliju, pokriti i ostaviti da nadolazi 45 minuta.

Nadošlo testo podeliti na 6 delova i praviti lepinje, pobrašniti ruke kako bi bilo lakše i stavljati u pleh, na pek papir koji smo takođe pobrašnili.

Posuti malo brašna i preko lepinjica i ostaviti ih da nadolaze još nekih 20-tak minuta.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C 15-20 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept