burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kroasani sa suvim vratom i sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za testo:

1 kg brašna

1 kesica C suvi kvasc

2 kašičice soli

5 kašika ulja

1 jaje

250 ml mleka

250 ml vode

250 g margarina za premazivanje

Nadev:

150 g suvog vrata

150 g sitnog sira

1 belance

Za premaz:

1 jaje

1 žumance

Kroasani sa suvim vratom i sirom

Koraci pripreme

Kvasac potopite u pola šolje toplog mleka, sa kašičicom šećera i brašna, ostaviti da nadođe.

Zatim od brašna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.

Kada testo nadođe, izvadite ga na pobrašnjenu površinu i podeliti na dve veće jufke. Zatim svaku jufku podelite na 8 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati margarinom (koji je stajao na sobnoj temperaturi, da se razmekša) i ređati po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru ne premazivati).

Tako dobijamo na dva mesta po 8 kora, pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju bar 20 minuta. Rastanjiti prvo jednu naslaganu gomilicu testa od 8 kora u veliku okruglu koru i podeliti najpre na 4 dela, a svaku četvrtinu još na 5-6, da dobijemo 20-24 trouglića, kiflica.

Na svaki trouglić, kiflicu staviti po parče suvog vrata i fil od sira i belanca. Zaviti kiflice sa nadevom i poredjati u pleh obložen pek papirom.

Postupak ponoviti i sa drugom naslaganom gomilicom testa od 8 kora.

Kiflice pokriti platnenom salvetom ili čistom krpom i ostaviti da odmaraju 1 sat.

Zatim premazati umućenim jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 220 C, dok fino ne porumene.

Naši proizvodi

Kroasani sa suvim vratom i sirom

Koraci pripreme

Kvasac potopite u pola šolje toplog mleka, sa kašičicom šećera i brašna, ostaviti da nadođe.

Zatim od brašna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.

Kada testo nadođe, izvadite ga na pobrašnjenu površinu i podeliti na dve veće jufke. Zatim svaku jufku podelite na 8 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati margarinom (koji je stajao na sobnoj temperaturi, da se razmekša) i ređati po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru ne premazivati).

Tako dobijamo na dva mesta po 8 kora, pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju bar 20 minuta. Rastanjiti prvo jednu naslaganu gomilicu testa od 8 kora u veliku okruglu koru i podeliti najpre na 4 dela, a svaku četvrtinu još na 5-6, da dobijemo 20-24 trouglića, kiflica.

Na svaki trouglić, kiflicu staviti po parče suvog vrata i fil od sira i belanca. Zaviti kiflice sa nadevom i poredjati u pleh obložen pek papirom.

Postupak ponoviti i sa drugom naslaganom gomilicom testa od 8 kora.

Kiflice pokriti platnenom salvetom ili čistom krpom i ostaviti da odmaraju 1 sat.

Zatim premazati umućenim jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 220 C, dok fino ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept