0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
800 g brašna
200 ml mleka
200 ml vode
1 kašika šećera
1 kašika soli
250 g margarina
3 kašike ulja
1 žumance
50 g C suvog kvasca
Zagrejati mleko i vodu, dodati kvasac, šećer i so, dodavati brašno postepeno i zamesiti glatko testo.
Ostaviti na 15min, zatim iseći na osam jufki i svaku rastanjiti.
Na svaku jufku pređazati margarin osim na zadnju.
Staviti jednu preko druge kao tortu. Tako složeno rastanjiti.
Umotati kroasane, premazati žumancetom.
Ostaviti 60 min. pa ispeći.
Zagrejati mleko i vodu, dodati kvasac, šećer i so, dodavati brašno postepeno i zamesiti glatko testo.
Ostaviti na 15min, zatim iseći na osam jufki i svaku rastanjiti.
Na svaku jufku pređazati margarin osim na zadnju.
Staviti jednu preko druge kao tortu. Tako složeno rastanjiti.
Umotati kroasane, premazati žumancetom.
Ostaviti 60 min. pa ispeći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.