burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

800 g mekog brašna (tip 400)

100 ml ulja

1 C suvi kvasac

300 ml mleka

200 ml vode

1 kašika šećera

1 kašika soli

200 g margarina

žumance

susam

Kroasani

Koraci pripreme

Mleko i vodu pomešati sa šećerom i ugrejati. U ugrejano mleko staviti kvasac i ostaviti malo da naraste.

Brašno prosejati dodati so i ulje i na kraju nadošao kvasac. Zamesti testo i ostaviti na toplom da naraste. Za to vreme dok testo stoji, margarin zamrznuti.

Kada je testo naraslo, istresti ga na brašnom posutu radnu ploču i podeliti ga na dva dela.

Ta dva dela podeliti na 5 malih loptica, ukupno treba 10 da bude.

Razvijati prvo pet. Jednu po jednu razviti na veličinu većeg tanjira i narendati margarin, na 5 lopticu ne ide margarin, ostaviti sa strane i uraditi isto sa ostalih 5 loptica.

Posle krug razviti i koliko može seći na trouglove i uvijati.

Ostaviti da stoji 60 min. i pre pečenja premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Na svaki staviti kockicu margarina.

Rernu zagrejati. Peći na 220 stepeni.

Mogu se praviti prazni ili puniti feta sirom, kulenom, šunkom, a ko voli može i slatke.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kroasani

Koraci pripreme

Mleko i vodu pomešati sa šećerom i ugrejati. U ugrejano mleko staviti kvasac i ostaviti malo da naraste.

Brašno prosejati dodati so i ulje i na kraju nadošao kvasac. Zamesti testo i ostaviti na toplom da naraste. Za to vreme dok testo stoji, margarin zamrznuti.

Kada je testo naraslo, istresti ga na brašnom posutu radnu ploču i podeliti ga na dva dela.

Ta dva dela podeliti na 5 malih loptica, ukupno treba 10 da bude.

Razvijati prvo pet. Jednu po jednu razviti na veličinu većeg tanjira i narendati margarin, na 5 lopticu ne ide margarin, ostaviti sa strane i uraditi isto sa ostalih 5 loptica.

Posle krug razviti i koliko može seći na trouglove i uvijati.

Ostaviti da stoji 60 min. i pre pečenja premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Na svaki staviti kockicu margarina.

Rernu zagrejati. Peći na 220 stepeni.

Mogu se praviti prazni ili puniti feta sirom, kulenom, šunkom, a ko voli može i slatke.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept