burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 36 komada

Kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 36 komada

Sastojci

2,5 dl jogurta

3,5 dl mleka

3 jajeta

3 kašičice soli

oko 1 kg brašna

1 kašičica šećera

1 margarin

malo ulja

jaje, susam, kim

C suvi kvasac

Kroasani

Koraci pripreme

Razmutiti kvasac u toplom mleku, kad nadođe zamesiti sa ostalim sastojcima.

Ostaviti da nadođe, potom testo podeliti na 8 jufkica, ostaviti malo da odmore.

Zatim svaku jufkicu rastanjiti na krug veličine tanjira, i slagati jednu na drugu, između narendati zaleđeni margarin i tako do kraja, poslednju premazati uljem.

Ostaviti da odmori, potom testo razvući što se može tanje, iseći ga i zavijati kroasane, premazati jajetom i posuti susamom ili kimom.

Peći na 250°C dok ne porumene.

Naši proizvodi

Kroasani

Koraci pripreme

Razmutiti kvasac u toplom mleku, kad nadođe zamesiti sa ostalim sastojcima.

Ostaviti da nadođe, potom testo podeliti na 8 jufkica, ostaviti malo da odmore.

Zatim svaku jufkicu rastanjiti na krug veličine tanjira, i slagati jednu na drugu, između narendati zaleđeni margarin i tako do kraja, poslednju premazati uljem.

Ostaviti da odmori, potom testo razvući što se može tanje, iseći ga i zavijati kroasane, premazati jajetom i posuti susamom ili kimom.

Peći na 250°C dok ne porumene.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept