burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 30 komada

Kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 30 komada

Sastojci

300 ml vode

1 C suvi kvasac

200 ml pavlake

2 jaja + 1 za premazivanje

1 kg brašna

1 margarin

1 C prašak za pecivo

soli po ukusu

susam za posipanje

Kroasani

Koraci pripreme

Mlaku vodu preliti preko kvasca da se podigne, dodati pavlaku, jaja, soli i brašna.

Umesiti dodavajući brašna sa C praškom za pecivo da se dobije fino testo.

Podeliti ga u 5 lopti.

Razviti prvu, preko nje narendati margarin, pa drugu i tako do kraja.

Razviti na debljinu malo manju od 1 cm, seći u trouglove i motati kroasane.

Poređati u tepsiju i ostaviti da narastu, premazati jajetom i posuti susamom.

Naši proizvodi

Kroasani

Koraci pripreme

Mlaku vodu preliti preko kvasca da se podigne, dodati pavlaku, jaja, soli i brašna.

Umesiti dodavajući brašna sa C praškom za pecivo da se dobije fino testo.

Podeliti ga u 5 lopti.

Razviti prvu, preko nje narendati margarin, pa drugu i tako do kraja.

Razviti na debljinu malo manju od 1 cm, seći u trouglove i motati kroasane.

Poređati u tepsiju i ostaviti da narastu, premazati jajetom i posuti susamom.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept