0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 30 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 30 komada
300 ml vode
1 C suvi kvasac
200 ml pavlake
2 jaja + 1 za premazivanje
1 kg brašna
1 margarin
1 C prašak za pecivo
soli po ukusu
susam za posipanje
Mlaku vodu preliti preko kvasca da se podigne, dodati pavlaku, jaja, soli i brašna.
Umesiti dodavajući brašna sa C praškom za pecivo da se dobije fino testo.
Podeliti ga u 5 lopti.
Razviti prvu, preko nje narendati margarin, pa drugu i tako do kraja.
Razviti na debljinu malo manju od 1 cm, seći u trouglove i motati kroasane.
Poređati u tepsiju i ostaviti da narastu, premazati jajetom i posuti susamom.
Mlaku vodu preliti preko kvasca da se podigne, dodati pavlaku, jaja, soli i brašna.
Umesiti dodavajući brašna sa C praškom za pecivo da se dobije fino testo.
Podeliti ga u 5 lopti.
Razviti prvu, preko nje narendati margarin, pa drugu i tako do kraja.
Razviti na debljinu malo manju od 1 cm, seći u trouglove i motati kroasane.
Poređati u tepsiju i ostaviti da narastu, premazati jajetom i posuti susamom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.