burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 50 kroasana

Kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 50 kroasana

Sastojci

800 g brašna T400

2/3 kesice C Suvog kvasca

40 g šećera

20 g soli

100 ml mleka

340 ml kefira

100 g + 100 g margarina

3 + 1 komada jaja

susam za posipanje

Kroasani

Koraci pripreme

U dublju posudu sipati skoro svo brašno i suvi kvasac i promešati.

Dodati omekšali margarin, šećer, so, kefir,  jaja i mikserom, nastavci za testo, umesiti testo. 

Prvo mutite manjom brzinom a onda povećajte brzinu i mutite sve dok ne dobijete testo koje se ne lepi za posudu i ruke.

Dodajte u toku mućenja mleko ali postepeno jer ako dodate više tečnosti moraćete da dodate i još brašna da bi dobili testo odgovarajuće strukture.

Testo pospite sa malo brašna, pokrijte providnom folijom i ostavite da se udvostruči.

Naraslo testo izvadite na radnu površinu posutu sa malo brašna i lagano premesite testo.

Podelite testo na tri dela. Svako parče testa rukama oblikujte u loptu, a zatim oklagijom razvucite na 0,5 cm debljine.

Testo isecite na uske trouglove. U mom slučaju su prvi bili malo širi, a onda sam sekla na uže a duže trouglove, jer tako su lepši.

Uvijajte kroasane od šire strane prema špicu i slažite ih u pleh obložen papirom za pečenje, gde ćete završetak da okrećete prema dole da se nebi kroasani otvorili u toku pečenja.

Kroasane slažite sa razmakom jer će dodatno narasti dok se testo odmara i u toku pečenja.

Namažite ih umućenim jajetom i na svaki kroasan stavite mali komadić margarina i pospite susamom.

Sada uključite rernu da se zagreje na 200C stepeni, za to vreme testo će malo da naraste.

Stavite kroasane da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Pazite da se ne prepeku.

Pečene kroasane izvadite  iz rerne i ponovo ih premažite otopljenim margarinom.

Ostavite da se prohlade i poslužite.

Naši proizvodi

Kroasani

Koraci pripreme

U dublju posudu sipati skoro svo brašno i suvi kvasac i promešati.

Dodati omekšali margarin, šećer, so, kefir,  jaja i mikserom, nastavci za testo, umesiti testo. 

Prvo mutite manjom brzinom a onda povećajte brzinu i mutite sve dok ne dobijete testo koje se ne lepi za posudu i ruke.

Dodajte u toku mućenja mleko ali postepeno jer ako dodate više tečnosti moraćete da dodate i još brašna da bi dobili testo odgovarajuće strukture.

Testo pospite sa malo brašna, pokrijte providnom folijom i ostavite da se udvostruči.

Naraslo testo izvadite na radnu površinu posutu sa malo brašna i lagano premesite testo.

Podelite testo na tri dela. Svako parče testa rukama oblikujte u loptu, a zatim oklagijom razvucite na 0,5 cm debljine.

Testo isecite na uske trouglove. U mom slučaju su prvi bili malo širi, a onda sam sekla na uže a duže trouglove, jer tako su lepši.

Uvijajte kroasane od šire strane prema špicu i slažite ih u pleh obložen papirom za pečenje, gde ćete završetak da okrećete prema dole da se nebi kroasani otvorili u toku pečenja.

Kroasane slažite sa razmakom jer će dodatno narasti dok se testo odmara i u toku pečenja.

Namažite ih umućenim jajetom i na svaki kroasan stavite mali komadić margarina i pospite susamom.

Sada uključite rernu da se zagreje na 200C stepeni, za to vreme testo će malo da naraste.

Stavite kroasane da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Pazite da se ne prepeku.

Pečene kroasane izvadite  iz rerne i ponovo ih premažite otopljenim margarinom.

Ostavite da se prohlade i poslužite.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept