burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

300 ml mleka

10 g C suvog kvasca

1 kašičica šećera

2 jaja

1 čaša kiselog mleka

1 kašičica soli

oko 1 kg brašna

250 g margarina

nadev po želji

Kroasani

Koraci pripreme

U 300 ml toplog mleka dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca sa dve kašike brašna. Ostaviti da se kvasac aktivira.

U brašno dodati 2 jaja, 1 čašu kiselog mleka i kašičicu soli. Dodati aktivirani kvasac i umesiti glatko testo srednje tvrdoće.

Ostaviti da testo naraste oko 40 minuta.

Kad je testo naraslo podeliti ga na dva dela, pa svaki deo na osam loptica.

Umutiti 250 g margarina sa 1 žumancetom.

Svaku od onih osam loptica razvući u koricu prečnika oko 25 cm, svaku osim osme premazati onim margarinom i slagati ih jednu preko druge.

To isto uraditi i sa drugih osam loptica.

Zatim oklagijom razviti koru debljine 6-7mm i seći kroasane željene veličine. Filovati ih po želji sirom, pica nadevom, pekmezom, eurokremom…

Pre pečenja ostaviti ih da stoje u plehu 40 min.

Slane premazati žumancetom i posuti susamom, slatke ne morate premazivati jer preko njih ide C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Kroasani

Koraci pripreme

U 300 ml toplog mleka dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca sa dve kašike brašna. Ostaviti da se kvasac aktivira.

U brašno dodati 2 jaja, 1 čašu kiselog mleka i kašičicu soli. Dodati aktivirani kvasac i umesiti glatko testo srednje tvrdoće.

Ostaviti da testo naraste oko 40 minuta.

Kad je testo naraslo podeliti ga na dva dela, pa svaki deo na osam loptica.

Umutiti 250 g margarina sa 1 žumancetom.

Svaku od onih osam loptica razvući u koricu prečnika oko 25 cm, svaku osim osme premazati onim margarinom i slagati ih jednu preko druge.

To isto uraditi i sa drugih osam loptica.

Zatim oklagijom razviti koru debljine 6-7mm i seći kroasane željene veličine. Filovati ih po želji sirom, pica nadevom, pekmezom, eurokremom…

Pre pečenja ostaviti ih da stoje u plehu 40 min.

Slane premazati žumancetom i posuti susamom, slatke ne morate premazivati jer preko njih ide C šećer u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept