burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija50

Kroasan kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
50

Sastojci

1/2 l mleka

2 jaja

3 kašičice šećera

2 kašičice soli

150 ml ulja

1 kesica C suvog kvasca

oko 1 kg brašna

1 margarin za rendanje

Premaz:

1 jaje

malo ulja

susam

lan

Za punjenje:

sir

džem

krem

Kroasan kiflice

Koraci pripreme

U posudu staviti 1/2 l toplog mleka,1 kesicu C suvog kvasca i 1 kašičicu šećera.

Promešati pa dodati ulje, jaja, još 2 kašičice šećera i brašno postepeno dodavati.

Na kraju dodati i soli. Umesiti testo i ostaviti da naraste.

Kada naraste podeliti na 8 loptica i na svaku rendati zamrznuti margarin, osim na poslednjoj.

Razviti veliki krug, raseći i filovati kiflice.

Ređati u pleh, premazati jajem i uljem, posuti susamom, lanom po želji.

Ostaviti još pola sata da narastu i peći na 220°C, oko 20-tak min. zavisno od rerne.

Naši proizvodi

Kroasan kiflice

Koraci pripreme

U posudu staviti 1/2 l toplog mleka,1 kesicu C suvog kvasca i 1 kašičicu šećera.

Promešati pa dodati ulje, jaja, još 2 kašičice šećera i brašno postepeno dodavati.

Na kraju dodati i soli. Umesiti testo i ostaviti da naraste.

Kada naraste podeliti na 8 loptica i na svaku rendati zamrznuti margarin, osim na poslednjoj.

Razviti veliki krug, raseći i filovati kiflice.

Ređati u pleh, premazati jajem i uljem, posuti susamom, lanom po želji.

Ostaviti još pola sata da narastu i peći na 220°C, oko 20-tak min. zavisno od rerne.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept