0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
700 g brašna
200 g vode
200 g mleka
1 kesica C suvog kvasca
1,5 šoljica ulja
3 kašike šećera
2 kašičice soli
100 g margarina
200 g sira
1 žumance
susam
Umesiti testo od brašna, tople vode, toplog mleka i C suvog kvasca, ulja, šećera i soli.
Umesiti 6 jufki, da odstoji 30 minuta. Svaku jufku premazati margarinom.
Ređati jednu na drugu i razvući testo, pa iseći na četvrtine, a svaku četvrtinu na 6 delova.
Staviti sir i urolati, premazati žumancetom, posuti susamom i peći u rerni 20 minuta na 200 stepeni.
Umesiti testo od brašna, tople vode, toplog mleka i C suvog kvasca, ulja, šećera i soli.
Umesiti 6 jufki, da odstoji 30 minuta. Svaku jufku premazati margarinom.
Ređati jednu na drugu i razvući testo, pa iseći na četvrtine, a svaku četvrtinu na 6 delova.
Staviti sir i urolati, premazati žumancetom, posuti susamom i peći u rerni 20 minuta na 200 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.