burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Kroasan feta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

1 C suvi kvasac

1/2 l mleka

1 kašika soli

1/2 kašike šećera

2 jaja

mala čaša kisele pavlake

1 kg brašna

50 ml ulja

250 margarina

feta sir

Kroasan feta

Koraci pripreme

Rastopite kvasac sa 1 kašičicom šećera i brašna u 1/5 l mleka.

Dodajte jaje, so, šećer, pavlaku i na kraju brašno.

Mesiti dok testo ne postane glatko i ne lepi se za prste. U toku mešenja dodajte jos malo brašna po potrebi i na kraju ulja malo, kako bi testo još malo mešenjem odvojili sa vanglice, a i testo bude mekše.

Posuti sto brašnom i testo staviti i mesiti da se formira lepo velika jufka.

Podeliti je na 2 dela. Pa svaki deo na 4 jufkice. Svaku jufkicu premazati omekšalim margarinom, osim 4-tu poslednju.

Staviti na tacnu i prekriti streč folijom i staviti u zamrzivač da odložite kvasac da ne preraste. Tako i drugi deo.

Nakon sat vremena izvaditi iz zamrzivača, rastanjiti oklagijom u krug i podeliti na 4 dela i na svaki deo na 4 trougla, ako želite veće kroasane, a ako želite manje i na 5-6 delova svaku četvrtinu (kao što ja pravim). Punimo feta sirom svaki trougao i uvijamo. Ne štedite na filu.

Premazati jajetom i posuti semenke po želji. Ja posipam sa susamom i kimom.

Peći na 200°C 15-20 minuta, zavisi od rerne.

Naši proizvodi

Kroasan feta

Koraci pripreme

Rastopite kvasac sa 1 kašičicom šećera i brašna u 1/5 l mleka.

Dodajte jaje, so, šećer, pavlaku i na kraju brašno.

Mesiti dok testo ne postane glatko i ne lepi se za prste. U toku mešenja dodajte jos malo brašna po potrebi i na kraju ulja malo, kako bi testo još malo mešenjem odvojili sa vanglice, a i testo bude mekše.

Posuti sto brašnom i testo staviti i mesiti da se formira lepo velika jufka.

Podeliti je na 2 dela. Pa svaki deo na 4 jufkice. Svaku jufkicu premazati omekšalim margarinom, osim 4-tu poslednju.

Staviti na tacnu i prekriti streč folijom i staviti u zamrzivač da odložite kvasac da ne preraste. Tako i drugi deo.

Nakon sat vremena izvaditi iz zamrzivača, rastanjiti oklagijom u krug i podeliti na 4 dela i na svaki deo na 4 trougla, ako želite veće kroasane, a ako želite manje i na 5-6 delova svaku četvrtinu (kao što ja pravim). Punimo feta sirom svaki trougao i uvijamo. Ne štedite na filu.

Premazati jajetom i posuti semenke po želji. Ja posipam sa susamom i kimom.

Peći na 200°C 15-20 minuta, zavisi od rerne.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept