0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
250 g feta sira
250 g margarina
1/2 kesice C praška za pecivo
1 prstohvat soli
350 g glatkog brašna tip 400
Feta sir izmrviti u posudu, omeksali margarin iseckati na sitne komadiće i sjediniti sa sirom, dodati prstohvat soli i sve to dobro sjediniti mikserom.
Kada masa postane jednolična, dodavati malo po malo brašna u koje smo prethodno stavili pola C praška za pecivo i zamesiti testo.
Testo će biti meko i lepljivo stoga će mozda trebati više brašna da bi razvili testo.
Kada se testo stavi na radnu površinu, treba ga dobro posuti brašnom i rastanjiti na 1 cm debljine.
Zatim modlicom vaditi pogačice i stavljati ih na papirom za pečenje obložen pleh.
Premazati ih jajetom i posuti susamom ili drugim posipom po želji.
Peći na 220 stepeni 20 minuta ili manje, zavisno od rerne.
Treba samo da poprime zlatnu boju i biće neodoljive.
Feta sir izmrviti u posudu, omeksali margarin iseckati na sitne komadiće i sjediniti sa sirom, dodati prstohvat soli i sve to dobro sjediniti mikserom.
Kada masa postane jednolična, dodavati malo po malo brašna u koje smo prethodno stavili pola C praška za pecivo i zamesiti testo.
Testo će biti meko i lepljivo stoga će mozda trebati više brašna da bi razvili testo.
Kada se testo stavi na radnu površinu, treba ga dobro posuti brašnom i rastanjiti na 1 cm debljine.
Zatim modlicom vaditi pogačice i stavljati ih na papirom za pečenje obložen pleh.
Premazati ih jajetom i posuti susamom ili drugim posipom po želji.
Peći na 220 stepeni 20 minuta ili manje, zavisno od rerne.
Treba samo da poprime zlatnu boju i biće neodoljive.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.