0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
70 minuta
Zahteva određeno umeće
3
Vreme pripreme:
70 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
3
400 g brašna
1 kašičica soli
20 g C kvasca
1 kašičica šećera
130 ml toplog mleka
100 ml tople vode
50 g putera
8 tankih kobasica ili viršli
1 žumance
2 kašike mleka
susam
U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera. Ostaviti da odstoji da kvasac naraste.
U vangli sjediniti brašno, so, nadošli kavasac, toplu vodu i omekšali puter. Umešati dobro sastojke i izraditi testo.
Ostaviti testo da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti.
Oklagijom razvući testo na 40 X 40cm. Razvučeno testo iseći na trakice da bude ukupno 16 komada.
Kobasice preseći na pola. Uvijati tako što počnemo od jednog kraja kobasice i rolamo tako da testo uvek bude na polovini, da se ne preklapa.
Urolane kobasice poređati u plehu, obloženom papirom za pečenje.
Pomešati žumance i mleko, pa premazati testo.
Posuti susamom i ostaviti oko 30 minuta.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći dok ne porumene oko 25 minuta.
U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera. Ostaviti da odstoji da kvasac naraste.
U vangli sjediniti brašno, so, nadošli kavasac, toplu vodu i omekšali puter. Umešati dobro sastojke i izraditi testo.
Ostaviti testo da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti.
Oklagijom razvući testo na 40 X 40cm. Razvučeno testo iseći na trakice da bude ukupno 16 komada.
Kobasice preseći na pola. Uvijati tako što počnemo od jednog kraja kobasice i rolamo tako da testo uvek bude na polovini, da se ne preklapa.
Urolane kobasice poređati u plehu, obloženom papirom za pečenje.
Pomešati žumance i mleko, pa premazati testo.
Posuti susamom i ostaviti oko 30 minuta.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći dok ne porumene oko 25 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.