burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme70 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija3

Kiflice sa viršlama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
70 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
3

Sastojci

400 g brašna

1 kašičica soli

20 g C kvasca

1 kašičica šećera

130 ml toplog mleka

100 ml tople vode

50 g putera

8 tankih kobasica ili viršli

Za premazivanje:

1 žumance

2 kašike mleka

susam

Kiflice sa viršlama

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera. Ostaviti da odstoji da kvasac naraste.

U vangli sjediniti brašno, so, nadošli kavasac, toplu vodu i omekšali puter. Umešati dobro sastojke i izraditi testo.

Ostaviti testo da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti.

Oklagijom razvući testo na 40 X 40cm. Razvučeno testo iseći na trakice da bude ukupno 16 komada.

Kobasice preseći na pola. Uvijati tako što počnemo od jednog kraja kobasice i rolamo tako da testo uvek bude na polovini, da se ne preklapa.

Urolane kobasice poređati u plehu, obloženom papirom za pečenje.

Pomešati žumance i mleko, pa premazati testo.

Posuti susamom i ostaviti oko 30 minuta.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći dok ne porumene oko 25 minuta.

Naši proizvodi

Kiflice sa viršlama

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera. Ostaviti da odstoji da kvasac naraste.

U vangli sjediniti brašno, so, nadošli kavasac, toplu vodu i omekšali puter. Umešati dobro sastojke i izraditi testo.

Ostaviti testo da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti.

Oklagijom razvući testo na 40 X 40cm. Razvučeno testo iseći na trakice da bude ukupno 16 komada.

Kobasice preseći na pola. Uvijati tako što počnemo od jednog kraja kobasice i rolamo tako da testo uvek bude na polovini, da se ne preklapa.

Urolane kobasice poređati u plehu, obloženom papirom za pečenje.

Pomešati žumance i mleko, pa premazati testo.

Posuti susamom i ostaviti oko 30 minuta.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći dok ne porumene oko 25 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept