burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kiflice sa testom od sira

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g brašna

20 g kvasca

1 kesica C praska za pecivo

200 ml vode

250 g sitanog sira

300 g putera

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

1 jaje

1/2 tegle ajvara

50 ml kečapa

po želji susam, laneno seme, kim

Kiflice sa testom od sira

Koraci pripreme

Kvasac izmešati sa šećerom i preliti sa malo mlake vode (oko 50 ml). Ostaviti da nadođe.

U nadošli kvasac dodati brašno, C prašak za pecivo, so, sitan sir i 200 g omekšalog putera.

Dodavati ostatak vode postepeno da se umesi glatko testo, da se ne lepi za ruke.

Formirati od testa loptu, pa je ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta. Kada je testo naraslo, podeliti ga na četiri obge.

Svaku obgu rastanjiti oklagijom i tri premazati ostatkom putera. Staviti jednu preko druge. Ostaviti tako da odstoji još desetak minuta.

Nakon toga oklagijom razviti veliki krug. Oštrim nožem ili točkićem za testo izrezati testo na 32 trougla.

Na svaki staviti po kašičicu ajvara koji je pomešan sa malo kečapa (radi lepšeg ukusa) umotati kiflicu i poređati u podmazanu tepsiju.

Premazati umućenim jajetom. Po želji kiflice posuti kimom, susamom...

Na svaku kiflicu staviti po malo putera.

Ostaviti u tepsiji da odstoji dok se rerna dobro ne zagreje.

Staviti kiflice da se peku oko 20 minuta na 180 stepeni.

Naši proizvodi

Kiflice sa testom od sira

Koraci pripreme

Kvasac izmešati sa šećerom i preliti sa malo mlake vode (oko 50 ml). Ostaviti da nadođe.

U nadošli kvasac dodati brašno, C prašak za pecivo, so, sitan sir i 200 g omekšalog putera.

Dodavati ostatak vode postepeno da se umesi glatko testo, da se ne lepi za ruke.

Formirati od testa loptu, pa je ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta. Kada je testo naraslo, podeliti ga na četiri obge.

Svaku obgu rastanjiti oklagijom i tri premazati ostatkom putera. Staviti jednu preko druge. Ostaviti tako da odstoji još desetak minuta.

Nakon toga oklagijom razviti veliki krug. Oštrim nožem ili točkićem za testo izrezati testo na 32 trougla.

Na svaki staviti po kašičicu ajvara koji je pomešan sa malo kečapa (radi lepšeg ukusa) umotati kiflicu i poređati u podmazanu tepsiju.

Premazati umućenim jajetom. Po želji kiflice posuti kimom, susamom...

Na svaku kiflicu staviti po malo putera.

Ostaviti u tepsiji da odstoji dok se rerna dobro ne zagreje.

Staviti kiflice da se peku oko 20 minuta na 180 stepeni.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept