0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
90 minuta
Zahteva određeno umeće
15
Vreme pripreme:
90 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
500 do 600 g mekog brašna
1 kašika suvog C kvasca
200 ml mleka
100 ml jogurta
2 jajeta
po ukusu soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja+za prženje slanine
1 teglica od rena pesto sosa
200 g abc krem sira
50 g slanine
po potrebi margarina dobro jutro
po želji susama
po želji kima
U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Brašno prosejati, posoliti, promešati, pa u vanglu staviti polovinu brašna, kvasac, jogurt i 1 jaje sobne temperature, 50 ml ulja, sve izmešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti da se duplira.
Slaninu iseckati i propržiti na malo ulja. Ostaviti da se prohladi, pa pomešati sa pesto sosom i krem sirom.
Nadošlo testo premesiti, pa razviti u krug. Iseći na trouglove i filovati ih punom kašičicom nadeva od slanine, sira i pesto sosa.
Kiflice prvo saviti sa strane, a zatim ih urolati. Prvo ih blago premazati uljem koje je slanina pustila tokom prženja, zatim umućenim jajetom, pa na svaku staviti po malo margarina i postuti kimom i susamom.
Ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta dok se rerna zagreje na 220 stepeni C.
U pleh staviti papir za pečenje, na njega poređati kiflice i peći ih dok ne porumene.
U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Brašno prosejati, posoliti, promešati, pa u vanglu staviti polovinu brašna, kvasac, jogurt i 1 jaje sobne temperature, 50 ml ulja, sve izmešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti da se duplira.
Slaninu iseckati i propržiti na malo ulja. Ostaviti da se prohladi, pa pomešati sa pesto sosom i krem sirom.
Nadošlo testo premesiti, pa razviti u krug. Iseći na trouglove i filovati ih punom kašičicom nadeva od slanine, sira i pesto sosa.
Kiflice prvo saviti sa strane, a zatim ih urolati. Prvo ih blago premazati uljem koje je slanina pustila tokom prženja, zatim umućenim jajetom, pa na svaku staviti po malo margarina i postuti kimom i susamom.
Ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta dok se rerna zagreje na 220 stepeni C.
U pleh staviti papir za pečenje, na njega poređati kiflice i peći ih dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.